Gryterett med oksekjøtt og fløte oppskrifter

Høstgryte

Høstgryte

Her er en medoksekjøtt, som kan byttes ut med grytekjøtt av andre typer om det er ønskelig. Mos alle grønnsakene og ha i en god slump smør og en god dæsj fløteog godt med salt
Søndagsmiddag: Boeuf bourguignon

Søndagsmiddag: Boeuf bourguignon

Ut av dette kom det en fantastisk, klassisk gryterett. Du trenger en kilo oksekjøtt, jeg kjøpte en billig pakke med «Gulasch-kjøtt» – hva nå det er, som du bruner (i flere omganger) i en god porsjon smør i den store jerngryta di (ja, du har en stor jerngryte)
Potet & selleripuré !

Potet & selleripuré !

gryterettermed kjøtt, pølser og stekt fisk. På bildet er den brukt, som tilbehør til Mexicansk Chiligryte medoksekjøtt

Krydder og Marinader

I Nord-Afrika brukes kanel mye til lam- og kylling gryteretter. I India brukes valmuefrø i kombinasjon med forskjellige krydder for å smaksette karriretter og sauser