Gryte med oksebog oppskrifter

Grytestekt oksebog

Grytestekt oksebog

Varm en stekepanne med olivenolje og brun bogen på alle sider og legg over i en ovnsfast grytemed lokk

Russisk rødbetsuppe (6-8 porsjoner)

Tomatpureen kan med fordel brunes litt (dette får frem mer umamismak), men ikke la den bli brent. Smak til med tomatpuré, gurkemeie, salt,  pepper og evnt
OKSEKJØTT I RØDVIN

OKSEKJØTT I RØDVIN

Ha kjøttet tilbake i gryten, og bland med grønnsakene. Varm olivenoljen i en stor, ildfast gryte. Gni inn kjøttet med salt og pepper

Hjemmelaget fettuchine med trøffelinspirert kjøttsaus

Deretter hadde jeg alt i en gryte og tilsatte alt unntatt, maizena og oksebogen. De demonstrerte pastamaskinen deres på Kitch’n i Lillestrøm og dermed ble lysten til å prøve dette selv, vekket til live igjen
Stripakjøtt

Stripakjøtt

Denne gryten har jeg også lagd uten smør og mel som basis i sausen, men med rødvin, tomater (mange), løk og hvitløk, etter tips fra en god venninne

Fransk lykke

Det beste er at slike gryter er enkle å lage, og er perfekte å ha med på hyttetur – ferdig laget slik at du kun trenger å varme gryta opp like før
God høstgryte med moderne vri

God høstgryte med moderne vri

Eg har hatt oksebog kjøtet mitt liggande i kjøleskapet utan å heilt veta kva eg skal gjere med det, og bruke det til
Tilfeldig? Neppe

Tilfeldig? Neppe

Fisk dem ut av grytenmed en hullsleiv og hell fløte ned i det som er igjen av kraften. kok opp og hell skjellene forsiktig ned i gryten igjen
Kjøttsuppe

Kjøttsuppe

Kok opp og ta bort skummet som danner seg på toppen av grytenmed en øse. Her kan du om ønskelig bytte ut oksebogenmed svin- eller lammebog

Løkgryte

Hakk opp løken i litt store gode biter, og ha den oppi sammen med det bruna kjøttet. Skjær opp kjøttet i passe grytebiter

Stifado

Server med ris og tzatziki. 1 kg oksebog i passe grytebiter. 1 kg oksebog i passe grytebiter. Litt smør eller olje til steking