Denne grunnoppskriften bruker jeg stortsett alltid når jeg lager søtgjærbakst. . Ingredienser. 7 dl hvetemel2 ss sukker1ss kardemomme1 ss vaniljesukker, kan sløyfes1 pk gjær4 ss flytende margarin3 dl lunket melk
For å få en litt søtere smak på brødet tilsatte jeg en god moden banan, og jeg er helt sikker på at ønsker man en banankake er dette en ypperlig grunnoppskrift og man kan bare tilsette flere bananer, og litt kanel og kardemomme, eventuelt bittelitt sukker selv om jeg synes bananene gir nok søtsmak i seg selv
Hei alle sammen, i dag deler jeg med dere min favorittoppskrift på en søt bolledeig. Vi har alle en favorittoppskrift på en søt bolledeig, dette er min
Grunnoppskrift på boller á la Schakenda1 kg hvetemel½ l h-melk (kald)150 g sukker15 g salt (dette gjør bollene litt salte - du kan gjerne bruke 1-2 ts i stedet)15 g kardemomme1 stort egg50 g fersk gjær (for søtgjærbakst)150 g smør i terninger1 pisket egg til å pensle medHa alle ingrediensene minus smøret i bakebollen, og la det elte i 15 minutter
Denne oppskriften har jeg hatt i mange år og den blir brukt som grunnoppskrift til søtgjærbakst. Når Melissa besøker sin bestemor vil hun gjerne hjelpe til