Smuldre i smøret og tilsett melken. Bruk litt mel under så leiven ikke henger seg veldig fast til underlaget, selv om den både er lett å kjevle og lett å løsne fra bakebordet
hel i cottage cheese, olje mel og gjær (og salt). Dryss over med smeltet smør til sist. Den skal være litt godt stekt, og epletoppen skal være karamellisert
50 g smeltet smør. 11 dl hvetemel. Sett deigen med kald væske om kvelden, la den hvile tildekket i 20 minutter, hvelv den så ut på bakepapirkledd stekebrett, trykk den ut og del i 20 ruter, dryss litt hvetemel over, dekk med plast så deigen ikke tørker inn, og sett kjølig (kjøleskap). Hvelv deigen ut på bakepapirkledd stekebrett, trykk den ut og del i 20 ruter, dryss litt hvetemel over, dekk med et klede, sett til heving til dobbelt så høye og stek midt i ovnen i 20 minutter. 50 g smeltet smør. 11 dl hvetemel
Egg/melk til pensling. Ha alle de tørre ingrediensene i bakebollen untatt hvetemelet. Rør inn vann og hvetemel vekselsvis til du har en passe fast deig før du tilsetter oljen
Kan også lages med fint mel om det er ønskelig med lysere rundstykker. Smelt margarinen eller smøret. 5 dl laktosefri melk. ca 1 liter grov glutenfri melblanding (her fra toro). Tilsett melken og varm blandingen til 40 grader. Ha i melet og elt godt i 5 minutter. 5 dl laktosefri melk. ca 1 liter grov glutenfri melblanding (her fra toro)
6 dl grovtmel. Jeg brukte Rugmel 4 ss olje 2 dl vann 2 klyper salt Evt litt ekstra krydder hvis du ønsker. #middagspai #grovpai #proteinmat #familiemat #oppskrift #middag #lunsj 6 dl grovtmel
Tenkte jeg ville bytte ut deler av hvetemelet med havremel ,og det ble kjempegodt. Den andre gikk i flisgulvet og skjermen sprakk, slik at det ikke gikk ant å åpne den opp, lest meldinger, tatt telefonen osv
Bland mel, gjær, salt, sukker og lunkent vann i en bolle til en deig. Når deigen er ferdig hevet drysser du mel utover bordet og kjevler ut to firkanter
Bruk gjerne det melet og de frøene du har tilgjengelig, men bruk størsteparten grovt/sammaltmel. Eltefrie brød og rundstykker er veldig enkelt (og temmelig genialt