Lag runde brød, avlange, i form eller uten form. Etter heving knar du deigen godt. For de av oss som elsker rosiner smaker også grovtbrød ekstra godt når rosiner tilsettes
Bruk gjerne det melet og de frøene du har tilgjengelig, men bruk størsteparten grovt/sammalt mel. Eltefrie brød og rundstykker er veldig enkelt (og temmelig genialt
Skjær gjerne noen snitt i toppen av brødet så du unngår sprekker. Oppskriften gir 3 brød. Sett til heving på en lun plass i 45 min. Kna deigen littegrann før du deler den i 3 deler som du putter i hver sin 2 liters brødform
Ha i honning, salt, og grovt speltmel. ca 8-9 dl speltmel grovt. Sett til heving ca 1-1. #mat #oppskrift #hashtag #blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #brød #sunt #utensukkeroghvetemel #mamma #familie #kos ca 18stk trenger du
Settes til heving over natten på kjøkkenbenken. En ny oppskrift på brød. Oppskriften er inspirert av Berit Nordstrand's oppskrift på startbrød, men siden jeg ikke hadde alle ingrediensene, så laget jeg en litt annen variant