Kanskje en ide å lage grovevafler som en aldri så liten overraskelse i matpakken. Dette er en super oppskrift på vafler som blir ganske næringsrike på grunn av grov spelt, havregryn og egg, og det er lite fett og sukker i denne vaffelrøren
Surdeigsvafler er nydelig og mye sunnere enn vanlige vafler. Vafler er ikke noe hokus pokus. Her i hus lager vi enten surdeigsvafler eller surdeigspannekaker i ny og ne
sunne vafler som kan spises med god samvittighet. De litt større smådamene som vandrer mellom husene i nabolaget for å slå ihjel tiden nå før skolestart kom inn og spiste seg mette på surdeigsvafler med rørt økobringebær fra og upasteurisert rømme, før de raste ut og skulle springe gjennom vannsprederen i en eller annen hage
Disse vaflene er grove, sunne og gode, og to plater er nok til å holde deg mett lenge. ) Bruk også det melet du ønsker, men velg gjerne et av fullkorn slik som havremel, sammalt spelt eller fullkornshvetemel
siktet spelt eller hvetemel. Det er en fin dag å steke vafler. På lørdager lager vi snille og gode vafler med litt grovt mel og gjerne en rømmerest fra kjøleskapet
Disse vaflene er saftige og gode, og grove nok til at de fint kan spises til frokost. 150 g sammalt spelt. 150 g siktet speltmel. 150 g sammalt spelt. 150 g siktet speltmel
Vafler og appelsinjuice var svaret. Da har guttungen juicet for harde livet og jeg stekte vafler. Jeg hadde ikke akkurat laget lavkarbovafler i dag for å si det sånn så dette passer jo helt ypperlig
Så i dag blir det vafler. 1,5 Dl sammalt spelt grov. Hvis du vil ha vafler som du kan få lettere metthetsfølelse av, ta 1 Ss fiberfin i røren med melet. Røren kan stå i kjøleskapet i 2-3 dager om du ønsker å ha rykende ferske vafler til frokosten eller til kvelds dagene etter også. 2-3 dager om du ønsker å ha rykende ferske vafler til frokosten eller til kvelds dagene etter også