4 1/2 dl siktet mel (jeg bruker siktet spelt). 2 dl grovt mel (jeg bruker spelt eller emmer). 4 1/2 dl siktet mel (jeg bruker siktet spelt). 2 dl grovt mel (jeg bruker spelt eller emmer)
Boller, Brunch, Comfortfood, Gjærbakst, Grove pizzasnurrer med ovnsbakt tomatsaus, Lunsj, Pizza. 4,5 dl siktet speltmel (evt hvete). 2 dl sammalt grov spelt (evt hvete). 1 dl fin sammalt emmer (evt bruk hvete eller spelt). Ha vann, gjær, salt, smør og egg i en eltebolle og tilsett det grove melet og 4 dl av det fine melet og elt i ca fem minutter. Grove pizzasnurrer med ovnsbakt tomatsaus 13 stk. 4,5 dl siktet speltmel
Denne gangen tok jeg utgangspunkt i denne pitaoppskriften og byttet ut en del av hvetemelet med sammalt spelt og sammalt hvete (fullkornshvetemel) som drar opp fullkornsnivået, metthetsfølelsen og andelen nyttige næringsstoffer
Heldigivs hadde jeg de nødvendige ingrediensene og fikk lagd sunne og grove horn. Det er ikke alltid jeg får luftige og fine horn når jeg lager de grove, men denne gangen ble jeg riktig så fornøyd
Alle ingrediensene i pitabrød er det lett å skaffe økologisk, disse er bakt av økologisk speltmel. Trill ut boller og fordel dem med god avstand utover stekebrettene
Grønne Spelt Frokost Tortilla. I mangel på både egg, brød og knekkebrød, tok jeg frem litt bakeånd i går kveld og mekka sammen noen grønne spelt frokost tortillas