Tilsett finmalt sammalt mel og gjær. Ha deretter i hvetemelet. Disse eltefrie grove rundstykkene med solsikkefrø er kjempegode på smak og perfekte til frokost
Det grove melet kan byttes ut med et annet grovt mel som du kanskje har en rest av, men mengden av grovt og fint mel må være slik som her når du baker på denne måten
♥ 7 dl melk ♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel) ♥ 250 gram sammalthvetegrov ♥ 100 gram lettkokte havregryn ♥ 1 pakke tørrgjær ♥ 1 ss ferskere bakst fra idun ♥ 1,5 ts salt ♥ 1 ss sukker (kan sløyfes) ♥ 1 egg. ♥ 1 egg til pensling ♥ 1 ss melk til pensling ♥ Solsikkefrø/solsikkerkjerner/havregryn. Bak ut deigen med mel og lag 12-16 rundstykker (de hever mye etterpå så ikke lag dem for store). 7 dl melk ♥ 650 g hvetemel (kan bruke grovere mel) ♥ 250 gram sammalthvetegrov ♥ 100 gram lettkokte havregryn ♥ 1 pakke tørrgjær ♥ 1 ss ferskere bakst fra idun ♥ 1,5 ts salt ♥ 1 ss sukker (kan sløyfes) ♥