Grove rundstykker med kulturmelk oppskrifter

Rundstykker med kulturmelk og frø

Rundstykker med kulturmelk og frø

Del opp og rull ut rundstykker som settes på bakepapirkledde stekeplater til etterheving. Ha grovt mel og halvparten av hvetemelet i bakebollen sammen med salt, honning, de oppbløtte kornene og kulturmelk
Grove, saftige frokostbrød

Grove, saftige frokostbrød

Disse lagde jeg kjempeofte før, og har liksom bare blitt til Ingvilds rundstykker. Masse frø, havregryn og kulturmelk er med på å gjøre disse ekstra saftige
Mariannes rundstykker

Mariannes rundstykker

Har du i godt med fett så er den lett å trille dagen etter. Du kan fint bruke alt fra kulturmelk – helmelk

Saftige baguetter

Jeg har begynt å ta naturell yoghurt i rundstykker/baguetter. Pensles med egg, og ta linfrø på toppen. 1 kopp linfrø1 kopp solsikkekjerner 1 kopp havregryn1 kopp sesamfrø 5 dl vann5 dl melk 3 ss honning (kan sløyfes)1 ts salt1 liten boks naturell yoghurt (eller rømme, kulturmelk
Valnøttbrød

Valnøttbrød

Hold tilbake litt av væsken og juster deigen med den. Viser innlegg med etiketten Brød. Viser innlegg med etiketten Brød
Fremover til fortiden

Fremover til fortiden

i supersett med litt liksomførstehjelp (henting av ispose da ei stakkars jente tråkket stygt over). Jeg sitter på jobb nå, og skal egentlig på enda en gruppetime med frøken E og mr
Grove Rundstykker med mye godt

Grove Rundstykker med mye godt

Groverundstykker m/soltørkede tomater, parmesan og gresskarkjerner(30 mellomstore rundstykker)600 g hvetemel500 g rugmel40 g gresskarkjerner40 g finrevet parmesan1 ss tørket timian1 pakke tørrgjær1 klype salt5 dl lunket vann2,5 dl kulturmelk100 g soltørkede tomater i olje + 2 ss av oljenMel til utbakingHa alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle, men hold av ca halvparten av gresskarkjernene og parmesanostenBland det tørre godt sammen med en eltekrok og tilsett vannet og kulturmelken mens maskinen går (eventuellt mens du rører for hånd)Når deigen slipper bolle og redskap tilsetter du tomatene og oljen de ligger i. Samle deigen og smør den inn i litt olivenolje før du setter den til heving i minst en time under et håndkle, lokk eller plastNår deigen er ferdig hevet slår du ut luften og deler den opp i ca 30 like store emnerForm emnene til boller og sett til heving i minst 30 minutter til, sett ovnen på 220 graderPensle rundstykkene med vann og dryss over resten av gresskarkjernene og parmesanen. 30 mellomstore rundstykker. 2,5 dl kulturmelk
Grove scones

Grove scones

Når du har lyst på nybakt, men ikke orker å lage rundstykkermed trilling og heving eller brød med lang steketid er scones en god idè
Musli Rundstykker

Musli Rundstykker

Idag har jeg bakt rundstykkermed tørka frukt, nøtter og frø. Bland alt i en bolle, dekk bollen med palstfolie og la den stå på kjøkkenbenken natta over
Glutenfri, ikke bakefri!

Glutenfri, ikke bakefri!

Glutenfrie rundstykkermed ostelokk. Her følger oppskrift på deilige glutenfrie oste-scones, tortillas, rundstykker og grovbrød
Godt matpakkebrød

Godt matpakkebrød

Lager du rundstykker blir steketiden kortere. Dekk bakebollen med plast og la den stå til heving i ca. Dekk formen med et klede og sett den til heving i ca
Rugbrød

Rugbrød

Oppskrift på groverundstykker finner du HER. Å dampssteke er å varme opp ovnen med et brett med vann under og steke brødet litt med brettet med vann
Blåbærscones til frokost

Blåbærscones til frokost

Lagde blant annet disse og noen kaldhevet rundstykker som begge falt i smak hos jentene. Har vært hørlig med så mye sol og varme

Fremtidens skolebrød 2010

Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør med en tresleiv. Pensle brødene med sammenvispet egg. Prikk dem med en gaffel

Horn med ost og skinke.

Det er alltid godt for en ungdom å finne noe annet i frysa enn rundstykker og brød, så i dag har pianisten bestilt horn med ost og skinke