Her kommer en oppskrift på et ganske grovt brød med havre, solsikke- og linfrø. Ha vann, frø, havregryn, fibrex, fiberhusk, sukker/honning og gjær i bakebollen
Luftig grovbrød er mangelvare synes jeg, dette brødet er ganske grovt og veldig, veldig godt. Det inneholder frø, havre, fibrex, mørkt og lyst mel og selvfølgelig honning
Dette grovbrødet bakte jeg første gang på hyttetur i Telemark med gode venner. ♥ Du finner både siktet spelt, sammalt spelt, chiafrø og havregryn hos Helios
#Polarbrød #grovbrød #grovepolarbrød. Save Recipe Print Du trenger 4 dl finsiktet rugmel 2 dl havremel 5 dl hvetemel 1,2 dl små (lettkokte) havregryn 1 ts salt 50 gram mykt smør 2 ss honning 2,5 dl melk 2,5 dl vann 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær. Slik gjør du Ha tørrgjør i en stor bolle bland havregryn og hvetemel i sammen Bland rugmel og havremel i sammen og tilsett saltet, bland godt Ha melk og vann i en gryte og varm opp til rundt 40 grader Ha så væsken over gjæren og rør godt med en gaffel så alle klumpene løser seg opp
Og servert med sprøstekt persille, en sitron båt og toast av grovbrød. En dag for mange, mange år siden, som lettmatros i 1961, for å være presis, ankom vi Le Havre i Frankrike
rug, havre, hvete), gjær, salt, vann og vegetabilsk fett. Sammenlikner man næringsinnholdet i 100 g grovbrød og 100 g grovt knekkebrød så er det nesten det samme, faktisk inneholder knekkebrødet ofte mer kalorier enn brød (per 100 g) fordi det er mer kompakt, i brød har vi jo luft
Grovbrød steik i leirkar. Rustikk grovbrød i leirkar eller støpejernsryte. 100 gr lettkok havre. solsikkefrø, havre trekke i 5,5 dl vann på svak varme i ca 20 minutter og la det kjøle litt
Et saftig grovbrød med masse rug, havre og frø. Rughev og havregrøt. Sett også 100 gram havregryn i vann til det blir havregrøt. Bland så havre og ruggrøt med 2-3 ss honning, 600 gram siktet hvete, 100 gram sammalt hvete grov, 40 gram linfrø, 70 gram ristet solsikkekjerner, 15 gram salt, 50 gram gjær (1 pose tørrgjær) og 3 dl vann (37c)