desember lese om Brente mandler, som også i år er julens mest leste oppskrift på matlidenskap. Grovleverpostei, god sylteagurk, kapers, salat, remulade og friske blader av estragon
God, gammaldags leverpostei med grov konsistens er eit av dei beste matminna mine frå barndommen. All levra og spekket – samt ansjosfiletane og den grovhakka løken – skal malast to gonger
Tre en hyssing gjennom en grov stoppeenål og sy først forsiktig (alt er foreløpig litt lealøst…) noen sing slik at de to lammesidene henger sammen, så syr du sammen endene av rullen på hver side, og til slutt langs skjøten på toppen, nå er alt så stabilt at du kan stramme til litt når du syr
Nyt med gode pålegg for eksempel alle typer ost eller leverpostei og agurk. I dag skal du få oppskriften på noen milde, men smakfulle kjeks med solsikkefrø, gresskarfrø, sesamfrø
Når ovnen er varm, strø kjelen med grov rug. En deilig rugbrødskive med hjemmelaget tunfisksalat eller leverpostei med ristet champignon og bacon, ble du ikke litt sulten
Dessuten smaker en slik kompott aldeles nydelig til grov og smakfull leverpostei. Oppskrift. Dette er et utrolig godt tilbehør til andebrystet, men som jeg sa, til grovleverpostei smaker den som om den var laget for det
En kan i stedet spise knekkebrød, grovt rugbrød eller riste skivene i brødrister. Kokt skinke, roastbiff, salt, bankekjøtt, pastrami skinke, kalkun- og kyllingpålegg, mager leverpostei (det mindre fett i kjøttproduktene, det mer protein)
Jeg spiser som regel kokt skinke, makrell i tomat, leverpostei, røkelaks eller ost. Tacokrydder har vi begynt å lage selv, noe som blir en del billigere i lengden, se oppskrift her