Slik lager du disse deilige kyllingspydene medpeanøttsaus. Disse kyllingspydene er en deilig middag i seg selv eller du kan ta de med bort for å settes på et spleisebord
Ha i peanøttsaus og smak til med rester av marinaden. Selv om peanøttsaus har hatt litt frysete rykte tidligere har man etterhvert funnet ut at det inneholder mye sunt umettet fett
Hermetikk fra Svenskhuset- Moderne mat fra Nord-Norge og Svalbard
Med flere spennende sauser og en frisk salat er det bare å kose seg. 4 porsjoner6 kyllingfileter3 ss søt soyasaus (Kecap Manis)4 ss soyasaus2 ss olivenolje1 glass peanøttsaus1 glass Hoi Sin4 dl ris. Skjær kyllingen på langs i ca 2 cm tykke strimlerLegg de i en pose med soyasaus, både søt og vanlig og litt oljeLa kyllingen marinere i ca en timeLegg grillspyd av tre i vann i ca en halv timeTre kyllingkjøttet på pinnen på langs og legg de på en stekeplateStek kyllingen på 200 grader i 15-20 minutter, til de er gjennomstektFinhakk agurk og mango og bland med et par ss riseddik/hvitvinseddik og 4 ss olje samt hakket korianderSjekk anvisning på peanøttsausen dersom det skal bearbeidesServer med kokt ris og grønn salat blandet med olje og risvineddik/hvitvinseddik
Ordet Satay betyr rett og slett kjøtt på grillspydd. Med eddik- og sukkerlake som skjærer gjennom kokosfettet, gjør at salaten er en perfekt kombinasjon til en ganske fet og mektig peanøttsaus
Skjær kjøttet i passe biter til grillspyd, det er tradisjonelt flate, brede strimler. Spis satay medpeanøttsaus til å dyppe i, kokosris og masser friskt grønt
Skjær kylling i tynne strimler og tre de på grillspyd. Jeg tok med sataymarinade (etter Stiansens oppskrift) som vi stekte kyllingen i, og serverte medpeanøttsaus (også etter Stiansen), og for å si det sånn - det er nok ikke siste gang jeg lager sataykylling
Tidligere har jeg prøvd med hele peanøtter som jeg knuste (det ble ok, men veldig tungvindt), så jeg bare ga opp og spise Santa Maria sin (som forresten er veldig god
Jeg kunne beskrevet og fortalt men jeg kjenner at jeg bare vil ha mere selv…ANYWAY, vi var på en veldig koselig restaurant hvor jeg spiste sataykylling medpeanøttsaus som var så godt
Skjær kyllingen i tynne strimler og tre på grillspyd. Smak til med sukker og lime. grillspyd. Bland sammen ingrediensene til peanøttsausen, la det småkoke 5 min