Grillet tørrfisk med hvitløk oppskrifter

Bacalao med ekstra umami!

Bacalao med ekstra umami!

kan du ha i litt paprika, gjerne den hermetiske som er grillet og flådd. Den er skrevet av Sarah Dekke og inneholder mange oppskrifter basert på råvaretilgangen i norsk kystkultur, og selvsagt både klippfisk og tørrfisk
Bacalao på verandaen!

Bacalao på verandaen!

Deilig grillet bacalao ble det. Klippfisk er kanskje det beste av de tre tørrfiskslagene klippfisk, stokkfisk, (eller det man merkelig nok kaller tørrfisk i dag, men som het stokkfisk før, akkurat som i resten av Europa i dag)
Tørrfisk på menyen.

Tørrfisk på menyen.

Grillettørrfiskmed erterstuing, porsjert egg og aioli. Like før man spiser har man finhakket hvitløk, maldonsalt og godt med smør på fisken

Bacalao fra Kristiansund

Norsk tørrfisk reddet en liten italiensk landsby fra sultedøden Last ned Slow Food’s PDF om Klippfisk fra Kristiansund

Grillet tørrfisk

Sammen med en rustikk potetmos av mandelpoteter, blandet med trøffelolje og hvitløk. Tørrfisk på grillen ferdig marinert med mango, korriander og chilli