Fjern skinn og bein på torsk oglaksog skjær dem i litt store biter. Legg på fisk i biter, krydre med litt salt, dryss over hakket persille ogdill -og skvis over litt sitronsaft
Neste gang du er i fiskebutikken er du litt tøff og kjøper noe annet enn torsk, ørret eller laks. Jeg dro av skinnet på oversiden og smakstilsatte den enkelt med olivenolje, salt, pepper, sitronog friske urter
Middelhavslaks ala Tromsø og en iskald burgunder. Nå er det på tide å ta ut skalldyrene fra kjøleskapet, skjær de i mindre biter og fordel dem i suppetallerkener sammen med erter, ørretkaviaren og renset dillog kjørvel
Du velger selv om du vil spe den ut med litt vann, personlig liker jeg den spiss og krafig. Skal du grille den, bør du legge den oppå aluminiumsfolie med litt god olje eller smør
Møt våren med grilla laksog spinatsalat. Dette serveres selvfølgelig på små biter knekkebrød, så legg en klatt majones på knekkebrødet og pynt med en liten kvist av dillog riven sitronskall
Vi tørket laksenmed tørkepapir, krydret med salt og pepper og la på dillogsitron. Grillen ble varmet opp med tre bluss, og vi la på laksefiletenmed skinnsiden ned og uten folie
Grilletsitronmarinertlaks. Blinis medlaks. Man kan også bruke fenalår eller røkt laks. Så er det bare å servere omgående sammen med rømme, løyrom eller hva du nå vil bruke, løk ogsitron
Jeg bruker både laks, torsk eller kveite alt etter tilgjengelighet. Timian, provencekrydder, basilikum, hvitløkspulver, chilipulver, persille, dill, sitronog soya sauce er noen forslag for å få smaksrike pakker