Jeg elsker dem grillet med en digg marinade, i en høstgryte med rotgrønnsaker, kokt i brun saus, stekt i panne med litt salt og pepper eller langtidsstekt i ovnen som dette
Egentlig skulle disse kotelettene på grillen, men en regnbyge - helt uanmeldt - forstyrret den grillingen, så derfor ble kotelettene tilberedt på stekepannen innendørs
Nakkekoteletter med god marmorering. Du kan også gjøre dette på grillen, men jeg synes ikke det er så lett å få en god stekeskorpe uten å steke for lenge
Den viser seg å fortsatt være like saftig og god som før – og perfekt for en runde på grillen. Tørk av kotelettene og gi fettranden noen snitt, slik at koteletten ikke krøller seg på grillen
De siste årene har svinekoteletter vært noe som kun har blitt brukt på grillen, ofte med det resultatet at jeg angrer på at jeg ikke kjøpte nakkekoteletter isteden
Det er vår i luften, terrassen er klargjort og grillen er renset. Nakkekoteletter har aldri svømt i sviddå og de fikk muligheten til en real treningsøkt i bassenget
Sett en kort stund under grillen eller sterk overvarme. Ikke fortvil om du ikke finner et helt stykke med svinenakke, det er egentlig vel så greit å bruke nakkekoteletter
Dagen i går ble tilbrakt med familien og menyen besto av grillede maiskolber, nakkekoteletter, friske salater, urtesmør, hollandaise og laks marinert med salt, pepper, olje og minteblader
De er glad i nakken, svenskene, helstekt i ovn eller på grillen, men på en litt hverdagslig måte. Svinenakke finner man stort sett bare i Norge som litt triste nakkekoteletter, selv om de mer matinteresserte etterhvert har begynt å oppdage at svinenakken er det perfekte stykket for «pulled pork» som er blitt riktig så populært etterhvert