Når makrellen skal på grillen sver eg til min store kulegrill og brikettar eller kol. Er vi heldige, kan vi stå i kortbukser framfor grillen med heilt ferske myggstikk og sola i ansiktet og raskt og enkelt trylle fram ein middag basert på råvarer som er aller, aller best akkurat før sommaren potensilt skal vere på sitt beste
Grilletmakrell med fennikel er smaken av sommer. Jeg synes makrellen er aller best når den grilles eller stekes og med dette friske tilbehøret blir det en middagssuksess
Makrell. Skjær 3-4 kutt over ryggen på makrellen - slik at fileten ikke krøller seg sammen når den blir stekt eller grillet. Makrellen skal ha den lengste steketiden på skinnsiden, 1-2 minutter avhengig av størrelsen og varmen på grill eller stekepanne. 4 rensede makrellfileter med skinn
Kirsebærtomater, paprika, løk og hvitløk i en bakk med olivenolje griller du sammen med makrellen. Vi grillet den ute ifjor, men den er like god grillet i ovnen
Du kan godt grillemakrellen, den trenger ikke paneres som beskrevet under her. periode i vår, og har derfor ikke tatt bilde av denne utmerkede makrellretten,
Du kan gjerne grillemakrellen. Makrell har kort sesong og derfor kan man godt fråtse. Makrell inneholder mye inosinat som skaper en smakseksplosjon sammen med fri
Dryss over fuktig røykspon og legg fisken på den andre siden av grillen. Rens og skyll makrellen. Er grillen litt for varm blir fisken tidligere ferdig
Nydelig tilbehør til brødskive med makrell i tomat og leverpostei også. Grillet sjøtunge med hjemmelaget sylteagurk, kokte poteter og rømme er et vanvittig lettvint, men utrolig smakfullt måltid
Makrell inneholder mye inosinat som gjør den spesielt godt egnet i kraftbaserte fiskesupper der det er mye fri glutamat, som sashimi,sammen med tomater og ikke minst på grillen
Steker og grillet kjøtt lar du hvile minst ti minutter under dekke før du skjærer dem opp. Eller stek en makrell i rikelig godt smør, salte og pepre og server med skvist sitron
Friterte helsprø squashblomst servert til grilletmakrell og agurksalat. Og i en risotto, som tilbehør til kjøtt, fisk eller pasta, og til alt av grillet mat
Sommermat som grillet sjøkreps, stekt makrell med remulade og. Hellstrøms variant er med andre ord en akevitt som ikke bare passer til julemat – dens kryddertoner og fine fatpreg harmonerer perfekt med blant annet grillet sjøkreps, delikate fiskestykker med sorte striper og annen smaksrik og krydret mat