Tradisjonell gresk og tyrkiskyoghurt er begge matyoghurter som inneholder mer fett enn tradisjonell naturell yoghurt, samtidig som ingen av disse inneholder tilsatt sukker
Tyrkiskyoghurt er akkurat det samme produktet. Greskyoghurt med flytende honning og forskjellige typer nøtter er noe av det enkleste du kan lage, og noe av det beste jeg vet om
) med denne superdigge, ganske sunne grove bananvaffelen med greskyoghurt. bakepulver, banan, egg, greskyoghurt, havregryn, kanel, kardemomme, mel, melk, palmesukker, rugmel, sammalt hvete
Izmir köfte kan serveres som den er, uten noe annet til, men i Tyrkia får du den alltid med ris og gjerne også en liten skål yoghurt ved siden av (gresk eller tyrkisk type passer best, de er litt tykkere enn de som selges som naturell yoghurt)
Jeg synes ofte det er ålreit å ha en liten skål frisk dressing som tilbehør til middagen og denne er min “go to” oppskrift om jeg skal lage den med rømme eller yoghurt
Har brukt smaker som er vanlige i Hellas, som tomater, oliven, fetaost, yoghurt etc. Denne gangen valgte jeg å bruke greske smaker for å henspeile litt på sommer og ferie
Yoghurt marinert kylling med kokosris. Bland yoghurten med krydder, hvitløk, ingefær, salt og pepper. 3 dl gresk eller tyrkiskyoghurt. Håper det smaker 3 dl gresk eller tyrkiskyoghurt
Eksempler på dette kan være kokt gresskar eller søtpotet, squash og gulrot, bønner, banan, eple, nøttesmør, linfrø, chiafrø eller psyllium husk, olje, greskyoghurt, kesam, ricotta, kremost, cottage cheese og lignende