Gravlaks forrett oppskrifter

Konjakk, forrett og hovedrett.

Konjakk, forrett og hovedrett.

Gravlaks. Konjakk, forrett og hovedrett. Jeg skal love at det er verd å vente i tre dager på gravlaksen. La oss begynne med forretten-
Gravlaks med konjakk

Gravlaks med konjakk

3 dager, og denne retten er super til koldtbordet, til en forrett eller til julematen. Å grave en laks selv er faktisk ganske enkelt

Røkelaks med limekrem

Røkelaks med limekrem egner seg like godt på brødskiva som det passer til en lekker liten forrett eller fingermat
Gjesteinnlegg: Gravet elg

Gjesteinnlegg: Gravet elg

Du kjennes sikkert til gravlaks, men har du hørt om gravelg. Perfekt som forrett eller som en del av et norsk tapasbord
SUSHI ER EN AV VÅRE FAVORITTER

SUSHI ER EN AV VÅRE FAVORITTER

De fleste av oss spiser jo røkelaks, gravlaks og rakfisk, så da kan man godt utvide repertoaret med denne smakfulle munnfullen
Aspargesterrin med chevre

Aspargesterrin med chevre

røke- eller gravlaks. Kok opp vann smakssatt med salt, pepper, sukker og litt olivenolje. La aspargesen koke en kort stund, og skyll den så med kaldt vann
Cannes – noen anbefalinger – del 2

Cannes – noen anbefalinger – del 2

Etter dette fulgle en gravlaks som hadde fått en real mengde olivenolje over seg, nydelig det også. Konseptet er at de har en treretters-meny hvor de bestemmer forretten og gjestene får velge mellom flere retter når det gjelder hovedrett og dessert
God jul til dere alle

God jul til dere alle

Ellers har vi nå «vaska gølvet» og pynta tre, krydret ribben, laget gravlaks, sild, sylte, sennepssaus, syltet rødløk og rødløkmarmelade, fikenmarmelade og enda litt til
Gravlaks

Gravlaks

Det er enkelt å grave egen fisk og Jeg serverte “sashimi” skiver med gravlaks sammen med en liten omelett som forrett
LAKSETARTAR TIL FORRETT

LAKSETARTAR TIL FORRETT

Jeg lager min egen gravlaks så en bit av den ble brukt og her kommer oppskriften på laksetartar. Det føltes og riktig å starte et så langt måltid med en forrett av lettfordøyelig fisk, lett og skarpt i munnen, før det litt mer tungt fordøyelige og søte rosa lammekjøttet som kom i hovedretten
Hurtiggravet fisk på èn time.

Hurtiggravet fisk på èn time.

Når jeg hører om gravlaks eller for den saks skyld rakfisk ser jeg for meg utrolig kompliserte prosesser som tar måneder på fulltid for å få til et par spiselige filèter

Vafler

eller gravlaks, lodderogn, finhakket løk og stiv pisket urterømme. Usøtede rømmevafler blir en ustsøkt forrett, når de anrettes med en skive røke
NYTTÅRSMENYEN 2015

NYTTÅRSMENYEN 2015

Fylte egg med gravlaks…. FORRETT # 1. FORRETT # 2. FORRETT # 3. I morgen er det den store dagen- Nyttårsaften, og her får du forslag til tre ulike 3-retters menyer

SMÅRETT ELLER FORRETT

Gravlaks eller salmalaks. Hvis du vil lage fest midt i hverdagen, så kan du jo lage en forrett. Det er og lurt å ha fisk i forretten, de fleste bruker kjøtt i hovedretten

Kald julefristelse

Forrett. Sett så formene i kjøleskapet i 30 min før du har på gravlaksen. Ha forskjellig revet salat og sennepsaus rundt 200 g gravlaks, skinn- og beinfri

4 Hjemme hos meg

Det er og lurt å ha fisk i forretten, de fleste bruker kjøtt i hovedretten. Forretten skal ikke være for mettende, det blir fort for mye mat og det er ikke så gøy å servere dessert når alle er ferdig allerede