Gravet laks lager du fort og greit – helt ukomplisert. Det er en deilig forrett, til et koldtbord eller rett og slett som følge til et godt glass hvitvin eller prosecco
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [
Du kjennes sikkert til gravlaks, men har du hørt om gravelg. I min familie står elg på menyen året rundt, og favoritten er biten med gravet ytrefilet av elg
Salt og sukker blandes godt sammen med tørket dill. Pass på at flaksaltet knuses godt med fingrene. Laksesiden legges med skinnsiden ned på et langt stykke al-folie og kjøttet dekkes med salt- og sukkerblandingen
Grav gjeddefiletene i salt, sukker, hvit pepper og dill. Legg dem under press i noen timer. Skjær gjeddefiletene i tynne skiver og skivene i små biter, krydre etter smak
Lofoten Gravet Laks med gravlakssaus og ørretrogn på rugbrød. Lag små munnfuller med Lofoten gravet laks og en enkel hjemmelaget gravlakssaus på rugbrød og server sammen med andre småretter eller alene
Rennebumartnan pågår enda mens dette skrives fram til søndag 16. august (2015). Martnan er jo som de fleste vet av landets aller fremste innenfor kunsthåndtverk, det som kanskje færre har fått med seg er at det også er mye god lokalmat på Rennebumartnan
Blinis er russiske pannekaker som i Russland har blitt ensbetydende med tilbehør til russisk kaviar. Men her skal jeg bruke litt billigere varianter med lodderogn, røkelaks og andre godbiter