Vask og del blomkålen i buketter og ha i en ildfast form. Hell så oste-/brokkolisausen over blomkålen. Jeg satt her forleden kveld å så på "den nakene kokken" Jamie Oliver som prøvde seg på noen billige retter basert på rester og det man hadde tilgjengelig i kjøleskap og fryser
I mens klippfiskretten gratineres i ovnen så kan du lage tilbehør som f eks stekt flesk eller bacon, og kokte grønnsaker som brokkoli, gulrøtter, kålrot ogblomkål
Om du vil lage med noe annet er også paprika, squash ogblomkål fine alternativer. Legg små brokkolibunter nederst i en ildfast form, deretter aubergineblandingenog revet ost over
brokkoli, blomkål (ååånei, no ser eg at eg har glemtgulrøtter, ein må ALDRI gløymegulrøtter, det er jo best), babymais, vannkastanje, rødløk, paprika, squash og sukkerterter
Kokte/stekte/bakte poteter, brokkoli, kålrabistappe, gratinertblomkål,soppsausog tyttebærsyltetøy. I går var vi på middag hos den fantastiske Mari og fikk servert noe av det beste jeg vet i hele verden
Jeg skar brokkoliogblomkål i buketter, løk og sopp i biter og blandet med hakkede tomater (fra boks), en boks tunfisk oggodt med krydder, hvitløk, chili, cummin, paprika ogoregano
-Brokkoli er en blanding(krysning) av blomkålogasparges. Om ikke barna liker kokte/dampede brokkolibuketter, prøv brokkoli sammen med potet (som stappe) eller damp brokkoli mykt og mos i f
Du kan også la blomkålen være en "hemmelig" ingrediens i Taco, oppskrift HER. Dagensgrønnsak er BLOMKÅL Enten barna liker blomkål eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om denne grønnsaken når vi serverer dette