Først lurte de meg til å få lyst på skinkegrateng, via en oppskrift på ukesavisen sin. Så kuttet jeg grønsakene opp i buketter, og skinken oppi små terninger
Enkel, men allikevel kjempegod ovnsrett, med ferdig kokt bayonneskinke, gratinert med en nydelig, ikke sunn med veldig god chilisaus -og min ynglingsgrønnsak
Ellers kan du egentlig putte i denne gratengen det du har for hånden, som skinke, vårløk, mais osv. Del tomatene, ta ut frøene og kutt de opp i biter som du legger over blomkålen sammen med skinkestrimler og evntuelt chorizopølse
Tidligere har jeg bakt skinken i ovnen og gratinert den, men en av de ansatte hos Ertnes anbefalte meg å trekke den i bayerøl og selv om jeg ikke liker øl tok jeg sjansen
Juleskinke, påskeskinke, sommarskinke. Skinke er så mangt. Men skal vi følgje regelverket, skal ei ekte skinke vere eit meir eller mindre heilt kjøttstykke frå skinka til svinet
Gratinert speltlompewraps som du finner oppskrift på HER er også nydelig som lunsj. Av pålegg er det berre å bruke fantastien og variere fra gang til gang, i denne hadde eg serranoskinke, tomat og spinat
Gratinert aubergine med parmaskinke og parmesan. Du kan enkelt lage variasjoner av Grillet aubergine med tomat og mozzarella ved å legge alle typer skinke, chorizo eller salami mellom lagene