Han ønsket seg blomkålsgratengmedskinke til middag, sånn som mamma lager. Blomkålgrateng hadde jeg ikke laget før, og et kjapt Googel-søk fortalte meg at dette vanligvis er laget med smør, helmelk og mye ost
Jeg hadde igjen rester av søndagens skinkestek, som jeg puttet i en pastagrateng. Den kan selvfølgelig også lages med vanlig skinke, skåret i biter eller ferdig smårettskinke
Ettersom jeg ønsker at vi skal spise mer grønnsaker så har jeg i denne oppskriften laget blomkålsaus istedet for vanlig hvit saus, og grønnsakspølser istedet for skinke
Server gjerne med hvitløksbaguetter. - skinke i små biter (gjerne smårettskinke). Barnas favoritt grateng visper du raskt sammen på 1-2-3. - 1 liten boks med tomatpuré. - 1 boks med hakkede tomater. I en bolle rører du sammen boksen med hakkede tomater, boksen med tomatpuré, skinken og 1-2 ss med «pastakrydder». 1 liten boks med tomatpuré. 1 boks med hakkede tomater
visp sammen egg og fløte og revet ost å krydder litt med salt og pepper. bland brokkoli, pasta, mais,finhakket løk, skinke , finhakket paprika i en ildfast form
Server gratengen nylaget med godt brød til. Krydre med salt og pepper. Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form
Gratengmed pølse, kål og ost. Denne enkle retten kan fylles med det du måtte ønske, som rester fra kjøtt, fisk eller lag den etter oppskriften jeg har satt opp