Grøt av sammalt grov rug oppskrifter

Grove nistebrød

Grove nistebrød

i bakebollen og rør godt sammen, dette blir en tykk grøt. Brødene ble ekstra gode å tygge da de inneholder masse frø, de ble saftig og fint å skjære pene skiver av, faktisk uten en eneste smule
Superenkle brød

Superenkle brød

Alt blandes sammen til røren blir som en tykk grøt. Jeg har to favorittbrød som vi stort sett lager, et grovere til hverdags og et finere til helgen
Mammas legendariske grovbrød

Mammas legendariske grovbrød

Deigen skal være som tjukk grøt. Grovbrødene er navngjetne i minst fire norske fylker, og jeg tror jeg kunne levd utelukkende på ferskt brød bakt av mamma med Bremykt og Jarlsbergost i årevis uten å klage en eneste gang

Barnas favorittbrød

Denne deigen skal være fuktig og klissete, men ikke som suppe, heller som en tjukk grøt. Barna våre er (dessverre) litt kresne på hva slags brød de vil ha, men dette halvgrove speltbrødet uten frø, kjerner eller nøtter var en skikkelig innertier
Enkle knekkebrød

Enkle knekkebrød

Deigen skal være en tykk grøt, men ikke flytende. Når deigen er tynn nok, drar jeg det øverste papiret av, før jeg legger den over på et bakebrett
Havregrynsgrøt på tre ulike måter!

Havregrynsgrøt på tre ulike måter!

Viktigheten av å tilsette rug når du skal spise havre. Havregrynsgrøt er en skattet norsk rett som befinner seg på mange kjøkkenbord hver morgen
Helkornbrød

Helkornbrød

har god tyggemotatand, som er godt på smak og et brød som holder deg mett lenge, egentlig kan man ikke forlange mere av et brød
Grovt brød

Grovt brød

Elt godt sammen til grøtaktig tykk deig, tilsett evt resten av hvetemelet. Bland sammen alt det tørre bare litt av hvetemelet
Brødbakedag

Brødbakedag

Da det serveres grøt til middag, blir det litt ekstra god kveldmat. Form brødene avlange på en bakeplate
Kyllingsmørbrød

Kyllingsmørbrød

En deilig lunsj eller kveldsmåltid - fult av sunne vitaminer og gode smaker. Avkjøles på rist og skjæres i firkanter

Mine beste brødoppskrifter

Kjør til det er en tung grøt. Hos oss er det ikke noe lavkarbo. Kilosvis med grovt mel, bare en klump med gjær og så hevet deigen hele natten