Høsten nærmer seg, og derfor synes jeg ei grønnsakssuppe full av vitaminer passer godt nå. Det er ikke ofte jeg lager middager uten kjøtt, men en skikkelig grønnsaksuppe liker jeg best helt vegetar med alle gode, rene smakene grønnsakene gir
Jeg har ligget nede med en kraftig forkjølelse og feber nå i nesten en uke. om du vil ha kjøtt i suppen kan jeg tenke meg at pølsebiter, kylling og annet kjøtt passer fint inn
Oppskriften kan du også bruke som base til kjøttsuppe. Her har vi en deilig grønnsakssuppemed byggryn som med litt planlegging er gjort på en halvtimes tid
Det var deilig med litt magert kjøtt, og jeg ser fram til hverdager medgrønnsakssuppe og torsk. Tranebærsyltetøy smaker supert til kalkunkjøtt – se bloggen for oppskrift under tilbehør
Uten purreløken sitter du igjen med en vassen dårlig kopi av hva som kunne vært ukas kanskje beste middag (i tillegg til den sunneste) Her kan du ved enkle grep gjøre kjøttsuppa til grønnsakssuppe også, det eneste du trenger å gjøre er å kutte ut kjøttet
Kraft kan brukes som base i supper, alt fra grønnsakssupper til kjøtt- og fiskesupper. Du har sikkert hørt kokken si “den gode smaken ligger i kraften”, men kanskje ikke turt å sette i gang med å lage kraft fra bunnen av selv
Grønnsakssuppe eller lapskaus er også ganske billig å lage og holde til minst to middager hos oss. Blir det lite kjøttdeig går det an å supplere med for eksempel bønner
Thailandsk grønnsakssuppe Elins fiskegrateng Chili con kylling. inneholder minimalt med rødt kjøtt. Etter en kald, mørk og guffen vinter så kvikner på en måte kroppen og hodet i takt med naturens vårtegn