Grønnsaker til lammecarre oppskrifter

Lammecarre med ratatouille og fløtepoteter

Lammecarre med ratatouille og fløtepoteter

Grovhakk grønnsaker i fine terninger/strimler. Kjærestekokken elsker lam – og han elsker å tilberede lammekjøtt… Han er en tradisjonell kokk, og har et bein i “Brimi” leieren uten tvil
Lammecarré med nøttedigg

Lammecarré med nøttedigg

Mens kjøtt og grønnsaker steker lager du nøttedigg. Rør mens du varmer opp til den er lun. Stikk et steketermometer i lammecarreen og stek på 200 °C i ca
Urtepanert lammecarré med rotmos

Urtepanert lammecarré med rotmos

Mos grønnsakene med melk og smør og smak til med salt og pepper. Kjør hvitløk, persille, rosmarin, brødrasp og mandler til en jevn masse i en blender

Lammestek, kantarell- og potetgrateng med sjysaus

Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker, potetgrateng og rødvinssaus. Lam generelt som lammecarre, lammeskanker, lammekoteletter etc passer til garnityret som fås kjøpt hos Meny
Lammeskank i fyldig tomatsaus

Lammeskank i fyldig tomatsaus

Lammeskanken ble langtidskokt med tomat, rosmarin, chilli og masse grønnsaker. Ha litt mer ojle og en klatt smør i kjelen og stek resten av hvitløken og chillien samt chalottløk til løken blir blank

Kurs mindfulness Trondheim

God kraft gjør at sausen smaker superdigg, og sammens med høstens rotgrønnsaker og mørt lammekjøtt passer retten ypperlig på ukens fridag- søndag

Ekte vare i Provence

Det brukes mye grønnsaker og urter i sesong. Det er nabokommunen til de mest utbygde områdene ved Rivieraen

Lam for 2

Mens dette pågikk kokte vi grønnsaker (vi valgte gulerot, brokkoli og aspargesbønner), finkuttet poteter til en liten grateng med mye hvitløk og litt fløte, samt startet på sausen
Sensommerens beste grillmat

Sensommerens beste grillmat

Grilling er perfekt til det aller meste. LAMMECARRE. Skift over til en sone med svak indirekte varme. Når du mener den er ferdig (rosa inni, bruk gjerne termometer), legger du den til hvile på risten øverst i gassgrillen, eller til siden under aluminiumsfolie
21dsd 2014 – Dag 12

21dsd 2014 – Dag 12

Feiret min mors bursdag på restaurant, spiste lammecarre med smørstekte grønnsaker og rødvin/tranebærsaus
Tomaten, den gule frukten

Tomaten, den gule frukten

Egentlig er dette en frukt, men idag lar vi den gå under betegnelsen grønnsaker. Fordi den var gul av farge, men også liten som et kirsebær da den ble brakt til Europa av Cortez, etter erobringen av Mexico

Nice – også en favoritt

Her selges også grønnsaker, frukt, krydder og mye annet. Om man bare har en dag til disposisjon i Nice så vil jeg absolutt anbefale å besøke Gamlebyen, den er det fineste området i byen etter min mening
Mat og ensomhet?

Mat og ensomhet?

Lammecarré med chili, hvitløk og rosmarin og spicy grønnsaker. Er ensom hva skjer til jul,er du ensom hva gjør du da,ensomheten i jula og ellers kan være vanskelig
Lammecarré

Lammecarré

 Ovnsbakte grønnsaker. Del fennikel i fire fra topp til rot og skjær den så i strimler. Legg lammecarreen oppå grønnsakene og stek det hele videre i ca