Grønn salat til koldtbord oppskrifter

Reke og mango salat

Jeg spiste de som middag i dag uten brød eller noe annet tilbehør, og jeg nøt hver eneste munnfull. Den passer også perfekt som forrett eller på koldtbord

Så mye beregner du til et koldtbord

Til et koldtbord eller tapasbord er det lurt å lage litt mere enn man trenger av noen ting, selv lager jeg størst mengde av den maten jeg vet jeg kan fryse ned etterpå, slik at ingen ting går til spille, og det er lurt å ha litt mye av et par ting, de fleste har en eller flere storspisere i familien
Kremet potetsalat

Kremet potetsalat

Det skal sies at potetsalat ikke er den eneste retten jeg mener er obligatorisk på koldtbordet, for min del bør det også være minst en grønnsalat og eggerøre, gjerne med røkt laks
Gravet laks og råris

Gravet laks og råris

Den smaker også godt med en grønnsalat. Det er en deilig forrett, til et koldtbord eller rett og slett som følge til et godt glass hvitvin eller prosecco
Aubergine- og kikertsalat

Aubergine- og kikertsalat

Hos meg betyr salat sjelden grønne blader med noe oppå. Skulle du befinne deg i Tyrkia heter den semizotu på tyrkisk og er tilgjengelig de fleste steder som selger frukt og grønt
FRISK SOMMER TABBOULEH

FRISK SOMMER TABBOULEH

Vaneligvis lages den med masse persille og mynte, så den nesten er helt grønn. Tabbouleh er opprinnelig en salat fra Midt-østen og lages av couscous eller bulgur
Avokado- og agurksalat

Avokado- og agurksalat

Mmmmm, for en grønn og frisk herlighet. Salaten passer like godt som en rett på et koldtbord og som tilbehørtil en større middagsrett
Røkt laks og luftig eggerøre

Røkt laks og luftig eggerøre

Server sammen med Lofoten røkt laks, grønnsalat og lefser eller annen deilig bakst. Visp sammen egg, salt og pepper til en luftig blanding
Smørbrødsalat med røkelaks

Smørbrødsalat med røkelaks

Salaten egner seg også godt til et koldtbord, eller på små rugbrødbiter/skiver på et tapasbord, den smaker også godt i en lefse sammen med litt grønnsalat
Koldtbord

Koldtbord

Pastasalat med grønnsaker, kylling og bacon (link kommer). Potetsalat. Jeg serverte hjemmelaget koldtbord
Grønn guffe…

Grønn guffe…

Guacamole er deilig til grillmat, skalldyr, salat, kylling osv osv. Kjent for de fleste som tilbehørtil taco, nachos og burritos
"Pai day!"

"Pai day!"

Servér med en grønnsalattil. Til slutt legger du på cherrytomater. Enten det er brunch, lørdagsmiddag eller en enkel lunsj, eller noe å sette på koldtbordet en av festdagene i mai
En “lettere” Waldorfsalat

En “lettere” Waldorfsalat

 Stangsellerien får en fantastisk flott grønn farge.   Salaten kan brukes som tilbehørtil stort sett all slags kjøtt og passer perfekt tilkoldtbord
Deutschland, Deutschland

Deutschland, Deutschland

Middagen foregikk på bryggeriet Weissbrunnen sammen med ordføreren i Kronach, som et slags koldtbord med aufschnitt (spekemat og forskjellige typer kaldt kjøtt), potetsalat, rundstykker av forskjellig slag, grønnsalat, og noen varme snitzler med sitronskiver
Svinefilet marinert i urter og akasiehonning

Svinefilet marinert i urter og akasiehonning

Server med ovnsstekte poteter eller potetsalat og en grønnsalattil. Den serveres kald og kan lages mange timer i forveien og settes i kjøleskap fram til servering