Grønne chili. Trykkoker – fantastisk til å koke bønner og linser i da den mer enn halverer koketiden. Linser og bønner, både tørre, ukokte og ferdigkokte på boks
Gryteretten er strek pga den grønne currypastaen. Det er altså ikke nødvendig å spise kjøtt til hvert måltid da linser, bønner og belvekster er gode kilder til protein
høyrygg eller coulotte)----------------Curry-pasta4 grønne kardemommekapsler1 hel kanelstang3 kryddernelliker2 korianderfrø1/2 teskje revet muskatnøtt8 tørkede chili5 stk sitrongress50 gram galangarot4 korianderrøtter5 små sjalottløk5 fedd hvitløk1 teskje salt2 spiseskjeer peanøtterOlje til steking-----------------1 boks kokosmelk (4 desiliter)1 desiliter tamarindvann (se tips og råd)3 spiseskjeer fiskesaus1 spiseskje kokossukker2-3 søtpoteter1/4 ananas15-20 grønnebønner1 neve thaibasilikumSlik gjør du det. Det tar ca 20 minutter, slik at curryens totale koketid blir rundt en halvtime. Når det gjenstår 2 minutter, tilsettes brønne bønner delt i tre, ananas i terninger og hakket frisk thaibasilikum. 4 grønne kardemommekapsler
1 pose Toro Mexikansk gryterett 2 pk grønne linser (ferdig til bruk) 2 pk salat/grytebønner (kidneybønner) ferdig til bruk Slik gjør du. Når det er ca 5 minutter igjen av koketiden, skyller du bønner og linser godt i kaldt vann og har de over i kasserollen med gryterett. 2 pk grønne linser
Jeg bruker ofte grønne linser, og har funnet en litt mindre variant her i Tyrkia som holder bedre på formen enn de litt større standardlinsene, som ofte blir litt mushy om du ikke er påpasselig med koketiden
Når gryten har stått i lang nok tid tar du i hvite bønner, kidneybønner og ukokt pasta. Du kan stille inn på koketiden, om du vil ha høy eller lav varme og om du vil la maten holdes varm
Ta i grønnsakene som trenger lengst koketid. * 3 poteter, i biter * 3 rødbeter, i biter * 1 pose/pakke grønnebønner. * 2 pastinakk, i skiver * 1 sellerirot, i skiver * 1 pose favabønner