Noe så godt og enkelt som denne gryten her må jeg i hvetfall lete lenge etter, et solid og kanskje litt gammeldags måltid uten noen fiksfakserier, den beste gryte jeg har fått, ever, sa den mannlige delen av husholdningen
En velsmakende gryte som godt kan brukes som gjestemat. Fortsett med å steke soppen, sjalottløken og ta med hvitløken, gulrøttene helt til slutt og tomatpureen også
(fra 6mnd, gir 3-4 posjoner). 50 g mørt storfekjøtt. 2 gulrøtter. 1 eple. 1 potet. 1 ss olje. 2 dl vatn. Skjær kjøttet i småbiter, brun det litt i en varm kjele med olje
Men det var tid til å lage en fantastisk gryteEnkel og godoksegryte. 600 g oksekjøtt - mørbrad, bankekjøtt eller bibringeSmør til bruning1 kvast rosmarin1 kvast timian1 laubærblad2 løk2 gulrøtter1/2 purre1/2 sellerirot60 g smør40 g mel1 l vannSalt og pepper1 kvast bladpersilleSkjær kjøttet i terninger, og brun dem i smør i ei panne. 2 løk
Her i europa ble ordet brukt som en slags fellesbetegneles til å beskrive en mengde forskjellige kryddersauser på flasker og spesielt den tomtatsausen som vi alle i hele verden kjenner så alt for godt, tomatketchup
Denne retten er også fri for både gluten og laktose. Skrell og finhakk hvitløken. Så har du i kjøttet, ingefær og hvitløken som skal surres til det er lysebrunt på sterk varme