Jeg eksprerimenterer litt med oppskriften på brød om dagen. Alle rismeltyper, bokhvetemeltyper osv er ikke like, så begynn med mengden jeg har i oppskriften, og elt evt inn mer til du er fornøyd med konsistensen
Det er laget av fullkornshavre og lages enkelt glutenfritt ved å bruke glutenfrie havregryn. Jeg vet at mange av dere tyr til havregrøten til frokost, så hvorfor ikke bytte ut grøten med dette lettlagede brødet
Man hører ofte om at noe smaker "typisk glutenfritt", det vil si tørr konsistens og pulversmak. Det tok litt tid fra jeg fikk vite at jeg hadde cøliaki til jeg fant fram til de virkelig gode oppskriftene på brød og rundstykker
Derfor liker jeg å eksperimentere litt medbrødoppskriftene mine. De aller fleste glutenfrie brødene i butikken har et høyt karbohydratinnhold, og det er jo ikke til å stikke under en stol at mange glutenfrie fabrikatbrød ikke akkurat smaker
Smør en liten brødform (ca. Oppskriften gir 1 brød. 2,5 ts bakepulver. Stek brødet på rist nederst i ovnen på 175 grader i 50 min. Oppskriften gir 1 brød. 2,5 ts bakepulver
Derimot bruker jeg gjerne tapiokastivelse, som gir baksten en litt seigere og mer stretchy konsistens, som veldig ofte er en fordel når man baker glutenfritt
Akkurat passe søt blir dette brødetmed kun det naturlige sukkeret fra bananer og dadler. Av og til vi jeg bare late meg litt, sitt med en god bok og pusle litt på kjøkkenet