Ikke trenger du noe form for mel for å få sausen tykkere heller, dermed blir den også glutenfri. Mange kjøper sauser ferdig, og tenker at det er fryktelig komplisert å lage en saus fra bunnen av, men denne hvitesausen som jeg deler oppskrift på her i dag er enkel å lage, og smaker kjempegodt
Retten er glutenfri, uten egg og nøtter. Hva med å imponere med høne eller kalkun med urte- og hvitløksmør, fylt med spennende fyll av ris, tørkede bær, epler og urter til nyttårs middagen
Dette fettet skal du bruke til å lage basen for den hvitensausen senere, så spar på den. Saus. Når du har en litt tynn saus smaker du til med fløte, sitronsaft, salt, pepper og persille mens sausen får et oppkok
Tidligere brukte jeg glutenfriøsterssaus, men den finner jeg ikke lenger. Hjemmekokt kraft fra fryseren, eller vann og litt fond eller buljongpulver (naturata er glutenfritt)