Glasur. Litt saft fra lime/sitron/appelsin for smak. Denne gangen har jeg laget gulrotkake i langpanne. Ta ut kaken, og avkjøl før du begynner på glasuren
Glasur må være silkemyk og med tydelig sitruspreg - og det må for all del være nok av den. Om ikke gulrotkake ligger som nummer en på listen kryper den stadig nærmere sjokoladekaken på rangstigen
Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av kaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær
Pisk alle ingrediensene til en jevn glasur. Prøv denne smakfulle og fiber-rike gulrotkaken som er enkel å lage i tillegg til at den er litt sunnere/magrere enn andre kake-alternativ ved at sukker er byttet ut med sukrin (et søtningsstoff som ikke tas opp i kroppen)
Avkjøl før en tar på glasur (om en greier). Synes kaken smakte en del sukrin, men ellers var den saftig og god - selv om det ikke er helt som vanlig gulrotkake
SMØRKREM/GLASUR TIL GULROTKAKE. 1/3 av 1/2 Sitron Eller Lime. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, natron, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt
Glasur. Gulrotkake er en kjekk søndagskake og lett å lage. 1 ss godt smør som er smelta og avkjølt, 1 ts vaniljesukker, saft fra 1/2 lime, 100 gram kremost og 200 gram melis. 1/2 lime
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren til den er luftig. Smør glasuren jevnt på kaken. Glasur. Sett tilside 3 toppede ss HaPå til glasuren. 1,5 ss nypresset lime
Det ble en gulrot og nøttekake med kremostglasur. Mandel og gulrotkakebunn. Tilsett finrevet skall av en sitron eller lime, mandelmel, stivelse,krydder og revet gulrot