Jeg kan spise meg stappmett på nystekt gjærbakst. Til helgefrokosten kan man fint kaldheve deigen overnatten (husk da at væsken ikke skal varmes), så har man helt nystekte rundstykker til frokostbordet
Det er lenge siden jeg innså at jeg har dårlig tålmodighet når det gjelder gjærbakst. Deigen hever deretter i ca 12 timer overnatten, og deretter er det 2 sekunders jobb med deigen før den går i ovnen etter 1 1/2 time etterheving. La deigen heve i ca 12 timer på et varmt badegulv til dobbel størrelse. Deigen kan også heve på rett på kjøkkenbenken, men kan da bruke lenger tid på å heve (opp mot 16 timer)
Visste du at gjærbakst smaker bedre hvis gjæren får heve kjølig og over lengre tid. Så mye gjærbakst som det etterhvert er her på bloggen så blir du kanskje litt overrasket når jeg sier at jeg synes gjærbakst er litt pes
Brunch, Eltefritt, Frokost, Gjærbakst, Kveldsmat, Lunsj, Matpakke, Melkefritt, Rundstykker. Ved å la deigen heveovernatten, får du nybakte rundstykker til frokost nesten uten å løfte en finger
Vil du ha ekstra sterk stekeskorpe på gjærbaksten. Dersom du skal lage disse rundstykkene til frokost i morgen, kan du bruke kald veske og heve deigen i kjøleskapet overnatten
Jeg har i mange andre innlegg om brød og boller skrevet mye om gluten sine egenskaper og elting når det kommer til gjærbakst, så hvis du vil lære mer anbefaler jeg deg å leser mer i de andre brødoppskriftene
Deigen lager du på null komma niks og i tillegg så brukte jeg bakepulver slik at man ikke trenger å vente på at deigen skal heve (slik den må ved gjærbakst)