Ha deretter i lunkent vann, egg, og smuldre deretter gjæren i. Brødbakst brukes av de fleste til enten frokost, lunsj, tilbehør til middag og/eller til kvelds
Den lyse varianten egner seg best til glutenfri bakst. Brødet er også uten sukker og gjær, noe som kan være gunstig for de med overvekst av candida (om du vil tilsette rosiner er opp til deg) og diabetes
Ha tørrgjæren i en stor bolle. 1 pose tørrgjær eller 50 gram fersk gjær. Varm melken til 40 grader og ha den over tørrgjæren. 1 pose tørrgjær eller 50 gram fersk gjær
4 dl helkorn (blanding fra butikken) 2 dl gresskarkjærner 1 dl linfrø 4 dl kokende vann 1 pakke gjær 1 ss honning eller sukker 3 dl lunken vann 3 ss rapsolje 1 ts salt 6 dl Fibra fullkorns hvetemel 3 dl havremel 3 dl speltmel eller mer Fibramel Slik gjør du. 1 pakke gjær
Ha så væsken over gjæren og rør godt med en gaffel så alle klumpene løser seg opp. 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær. 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær
100 gr gjær. Bland 100 gr gjær (jeg bruker som oftest tørrgjær, så 2 pakker med det), 1,2 kg mel, 250 gr jyttemel, 3 ss fiberhusk og 1,5 ts kardemomme. 100 gr gjær
Bland melk, sukker og tørrgjær. 25 gram gjær. Husk å holde deg under 37 grader, det er bedre med for kald væske enn for varm (da dør gjæren og deigen vil ikke heve). 25 gram gjær