Gjær bakst oppskrifter

Luftig bakst – fletteloff og rundstykker

Luftig bakst – fletteloff og rundstykker

Ha deretter i lunkent vann, egg, og smuldre deretter gjæren i. Brødbakst brukes av de fleste til enten frokost, lunsj, tilbehør til middag og/eller til kvelds
Gårsdagens bakst: Boller

Gårsdagens bakst: Boller

- Bland inn gjær og mel - Elt godt. 1,5kg hvetemel, 1 liter melk, 250g smør, 4,5dl melis, 100g tørrgjær, . 100g tørrgjær

Gjær

Innimellom puddinger, fromasjer, sauser og supper finner vi også noen oppskrifter på gjærbakst i Oselias kokebok
Er gjær sunt eller usunt?

Er gjær sunt eller usunt?

Da jeg var yngre ble jeg ofte advart mot å ikke spise for mye gjærbakst for det kunne være ganske så usunt, gi vondt og oppblåst mage også videre
Grove rundstykker uten gjær

Grove rundstykker uten gjær

Bakst uten gjær kan få en litt flat smaksprofil, derfor har jeg lagt til krydder og litt eddik i oppskriften, det gir veldig bra resultat
Enkelt glutenfritt julebrød uten sukker og gjær

Enkelt glutenfritt julebrød uten sukker og gjær

Den lyse varianten egner seg best til glutenfri bakst. Brødet er også uten sukker og gjær, noe som kan være gunstig for de med overvekst av candida (om du vil tilsette rosiner er opp til deg) og diabetes
Polarbrød

Polarbrød

Ha tørrgjæren i en stor bolle. 1 pose tørrgjær eller 50 gram fersk gjær. Varm melken til 40 grader og ha den over tørrgjæren. 1 pose tørrgjær eller 50 gram fersk gjær
Saftig flerkornsbrød; mine beste tips til alltid perfekt brød

Saftig flerkornsbrød; mine beste tips til alltid perfekt brød

4 dl helkorn (blanding fra butikken) 2 dl gresskarkjærner 1 dl linfrø 4 dl kokende vann 1 pakke gjær 1 ss honning eller sukker 3 dl lunken vann 3 ss rapsolje 1 ts salt 6 dl Fibra fullkorns hvetemel 3 dl havremel 3 dl speltmel eller mer Fibramel Slik gjør du. 1 pakke gjær
Polarbrød Havre

Polarbrød Havre

Ha så væsken over gjæren og rør godt med en gaffel så alle klumpene løser seg opp. 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær. 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær
Brytebrød

Brytebrød

) #brytebrød #morshjemmebakte #ferskbakst #gjærbakst #matfoto #oppskrift #bake #famwangaasegg #turmat
Glutenfrie boller

Glutenfrie boller

100 gr gjær. Bland 100 gr gjær (jeg bruker som oftest tørrgjær, så 2 pakker med det), 1,2 kg mel, 250 gr jyttemel, 3 ss fiberhusk og 1,5 ts kardemomme. 100 gr gjær
Nanbrød

Nanbrød

5dl melk 1/2 pk gjær 3 dl youghurt naturell 4 Ss olivenolje jeg liker å å ha finhakket hvitløk i men dette velger du helt selv
Horn med ost og skinke

Horn med ost og skinke

Du trenger 1 Kg hvetemel 50 gram gjær / 1 pakke tørrgjær 200 gram smør 2 ts salt 3 ts sukker 6 dl H melk 3-400 gram revet eller skivet gulost
Ostehorn

Ostehorn

Bland melk, sukker og tørrgjær. 25 gram gjær. Husk å holde deg under 37 grader, det er bedre med for kald væske enn for varm (da dør gjæren og deigen vil ikke heve). 25 gram gjær