Gele med agar agar oppskrifter

Langsvømt oksemørbrad med spicy gelé

Langsvømt oksemørbrad med spicy gelé

Geleen holder seg på flaske i kjøleskapet i ukesvis, men jeg kan love deg at inneholdet tømmes fort. Rør agaragar ut med litt vann i en liten gyte til den er fri for klumper
Hjemmelaget gelegodteri uten kunstig søtning

Hjemmelaget gelegodteri uten kunstig søtning

De kan lages vegansk ved å bytte ut gelatin medagar pulver. Kos deg så med dine deilige gelegodis. Jeg har mange forskjellige og i dag skal jeg dele en av mine favoritter med dere
Hjortefilet på mammadagen

Hjortefilet på mammadagen

Kjøttet fikk følge av blomkålpuré, en fantastisk portvinsaus, karamellisert småløk, tyttebær soft gele og trykkokte mandelpoteter
Maraton gourmet til løperne

Maraton gourmet til løperne

Begynn med den flytende geleen. Agar gjør at geleen blir flytende og holder seg i samme konsistens. Videre trenger du å lage en mandel crumble og en flytende gele av jordbær
Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Smaken av Frankrike – og torsk med vanilje

Når geleén har stivnet, heller du den i en blender med sitronsaft og kjører til en glatt masse. Å røre i sausen, sile fonden, blende geleén, klargjøre torsken, koke, steke og skolde på en gang var en konsentrasjonsoppgave av de store
Fem retters meny – Rett 2 – Monokrom av rød

Fem retters meny – Rett 2 – Monokrom av rød

Neste rett ut er en rett med det litt mystiske navnet «Monokrom av rød», men som egentlig kan oppsummeres som – Laks med pepperrotkrem, ørretrogn, syltet løk, rødbet emulsjon, rødbet geleteppe
Flytende rognebærgele

Flytende rognebærgele

Nå er det i denne bloggposten kun den flytende geleen som er fokus, men kanskje jeg kommer tilbake med en anmeldelse til bruk med ost
Påskeegg til dessert?

Påskeegg til dessert?

Akkurat hvordan man blander sammen de første fem ingrediensene er et spørsmål om smak og behag, men hvordan mengdeforholdet er mellom agaragar og den væsken man blander den med er ganske viktig
ÆSJ, ALDRI MER GODIS PÅ MEG!!! LUS ?

ÆSJ, ALDRI MER GODIS PÅ MEG!!! LUS ?

I en gelebønne er gelatin en viktig ingrediens, og det er laget av avfallsstoffer fra dyr. Som tilsetningsstoff er karminrød en kilde til bekymring for noen, som vegetarianere og folk som følger religioner med kostmessige restriksjoner

Ta tre

Jeg har uten hell forsøkt å forstå hvorfor en markedssjef i Nidar fikk den lysende ideen å døpe om førkrigsklassikeren «Geletrøffel» til det russiske «Troika»