Heilt frå eg første gong var på kurs på Gastronomiskinstitutt i Oslo og lærte kunsten å koke kraft, har eg etter klare meldingar frå kokkeeliten styrt unna rød fisk når eg ha lagd fiskesuppe frå botnen av
Guro er ansatt ved GastronomiskInstitutt i Stavanger og er også utdannet sivilingeniør i kjemi- og bioteknologi med fordypning i organisk kjemi ved NTNU i Trondheim og Insai Toulouse
Dette må være en av de beste ostekakene som finnes. 15 Kornmo-kjeks75 g sukker½ ts kanel8 ss smør, smeltet700 g kremost naturell150 g sukkerfrøene fra 1 vaniljestang2-3 ss sitronsaft4 egg5 dl lettrømme7 ss sukkerfrøene fra 1 vaniljestangKjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor
På Gastronomiskinstitutt i Oslo lærde eg å forvelle hummaren i lettsalta vatn i eitt minutt, deretter ha den i isvatn, og steike/varme den i steikepanna eller under grillen før servering
Stekt løk. Løken skrelles, deles i to og kuttes i fine strimler. Smelt smøret i en kjele og surr løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg, ca