Gastronomisk institutt oppskrifter

Fiskesuppe frå fjellheimen

Fiskesuppe frå fjellheimen

Heilt frå eg første gong var på kurs på Gastronomiskinstitutt i Oslo og lærte kunsten å koke kraft, har eg etter klare meldingar frå kokkeeliten styrt unna rød fisk når eg ha lagd fiskesuppe frå botnen av
Hønsefrikassé på LCHF

Hønsefrikassé på LCHF

Vi prøvde ut oppskrifter fra boka Lavkarbo fra GastronomiskInstitutt.  . Vi blogget for en ukes tid siden om vennemiddag på lavkarbo
Pannestekt laks

Pannestekt laks

Inspirasjon til denne retten fant vi i boken «Lavkarbo fra Gastronomiskinstitutt«. Når vi skal velge fisk til middag, ender vi ofte opp med laks
Ny lavkarbokokebok

Ny lavkarbokokebok

Lavkarbo fra Gastronomiskinstitutt – utgitt av J. Kanskje det blir neste utfordring for Gastronomiskinstitutt
Bær med sabayone

Bær med sabayone

Denne desserten fant vi i boka Lavkarbo fra GastronomiskInstitutt.  . De hadde brukt Sukrin, men vi foretrekker Tagatesse i desserter
Haustleg hummar på grillen

Haustleg hummar på grillen

På det tidlegare Gastronomiskinstitutt i Oslo lærte eg å forvelle hummaren før gratinering under grillen
Ostekake fra Gastronomisk Institutt

Ostekake fra Gastronomisk Institutt

Dette må være en av de beste ostekakene som finnes. 15 Kornmo-kjeks75 g sukker½ ts kanel8 ss smør, smeltet700 g kremost naturell150 g sukkerfrøene fra 1 vaniljestang2-3 ss sitronsaft4 egg5 dl lettrømme7 ss sukkerfrøene fra 1 vaniljestangKjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor
Den umulige sausen

Den umulige sausen

Første gongen eg var på matkurs på no nedlagde Gastronomiskinstitutt i Oslo, sto originalversjonen av holandaise og béarnaise på programmet
Hummar med blomkålkrem og bondebønner

Hummar med blomkålkrem og bondebønner

Gastronomiskinstitutt i Oslo lærde eg å forvelle hummaren i lettsalta vatn i eitt minutt, deretter ha den i isvatn, og steike/varme den i steikepanna eller under grillen før servering
Gratinert sjøkreps

Gratinert sjøkreps

Riv halen av krepsen og kok kraft på hoder og klør. Del halene på langs over ryggen, men ikke helt gjennom

Seibiff med løk

Stekt løk. Løken skrelles, deles i to og kuttes i fine strimler. Smelt smøret i en kjele og surr løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg, ca