Jeg har alltid vært glad i å lage mat, og elsker både nye og gamle oppskrifter. Så til minne om oldemor har jeg plukket ut disse to gamle oppskriftene, som jeg håper faller i smak
Disse gamle oppskriftene inneholder mengdebeskrivelse med "kopp". En kopp er ikke alltid en kopp. Jeg regner med at en kopp er en god gammledags kaffekopp, ca 2 dl
Skilpaddesuppe må ha vært både velsmakende og eksotisk og skilpaddesuppe, slik vi finner den beskrevet i eldre kokebøker, har sannsynligvis vært en ettertraktet rett, både i England og i Frankrike
En slump rum her, noen gamle blåbær i sprit der, nøtteposer, honningrester, krydder, urter og smørklatter trylles om til de lekreste og mektigste godsaker
Rengakaka er nemlig en ranværingstradisjon, og ikke spesielt kjent utover kommunegrensene, men mange har vært interessert i denne gamle tradisjonsbaksten
Jeg hentet oppskriften fra en av Manuelas kokebøker. Nå blir det fest på "gamlehjemmet". Selvfølgelig krever jo dette en liten feiring, så i dag blir det fest på "gamlehjemmet" som vi kaller det enkelte ganger
Etter over ei uke med forholdsvis dårlig form og influensa som herjer i kroppen, har jeg hatt god tid til å lese meg opp på gamlekokebøker og oppskrifter