Fylt svinekam 2 oppskrifter

Øst møter vest – karamell phirni

Øst møter vest – karamell phirni

Det er en rullekake, fylt med krem med karamellsaus og mandler på toppen. Den oppskriften er egentlig fra en kake som kalles svinekam (forferdelig navn på en så god kake forresten), som jeg fikk av en kollega i 1987. 2 kopper sukker. 2 ss vann. Avkjøl og hell 2 ss karmell saus over phirni. 2 kopper sukker

Fylt svinekam

Svinekam kan også stekes som svinestek, uten fyll. (2 ss hvetemel). 1 1/2 time (indretemp. Stell kjøttet og tørk det godt

Fylt svinekam

2. 72 grader - omtrent 1-1 1/2 time. 2 kilo svinekam med ben, uten svor. 2 ts salt. 1/2 ts pepper. 1. Ben ut kammen

Innbakt fylt hamburgerrygg

Hamburgerrygg er lettsaltet, røkt, kokt svinekam, ferdig til å spises uten tilberedning. Varm ovnen til 225 C. Stek den i ca 25 minutter til butterdeigen er blitt sprø og gyllen

Fylt squash

Skjær sideflesk eller svinekam i små terninger. Sett ovnen på 200 C. Pensle de uthulte squashene med litt olje, legg dem i en ildfast form og sett dem i ovnen 15-20 minutter, slik at de blir nesten møre. Ta ut de halve squashene, øk ovnsvarmen til 225-250 C. 2 løk 150 g sideflesk eller røkt svinekam. 2 krm pepper. 2 dl revet ost