Her kommer oppskrift på hjemmelaget lasagne, til og med lasagne-platene er hjemmelaget i denne oppskriften, men idag hadde vi kjøpe- plater, men fullkorn så det blir litt sunnere
*1 1/dl fullkornhvetemel. *1 1/2 dl sammalt hvete. ) 1 1/2 dl sammalt hvete. Brød er godt, men med måte. Thea spiser mye brød, men i det siste har jeg merket at det går veldig sakte før brødskiva er borte fra fatet
Du trenger helgrove, nybakte bagels med avokado, ost, skinke, cherrytomater og frisk basilikum (eller kanskje bare klassikeren med et tykt lag cream cheese) i livet ditt
Super godt med en god ost eller norsk brunost på. Havrebrød 2 brød 6 dl vann50 g gjær3 ss sirup, maltekstrakt eller honning18 g salt3 ss raps/oliven olje200 g sammalt hvete grov300 g havregryn500 g siktet hvetemel, 200 g kan erstattes med byggmel. 100 g hvetemel 400 g fullkornshvetemel 70 g sammalt rug, grov 40 g havregryn 15 g gjær 20 g kruskakli 20 g linfrø 20 g solsikkekjerner 20 g sesamfrø 60 g hele byggryn 60 g hvete, helkorn 1 stk egg 1 ss honning 1 ss sitronsaft 430–480 g vann (tilsett til du får en god og seig deig som akkurat slipper bollen) 40 g romtemperert smør uten salt ( evt smør med salt og dropp 1/2 salt) ½ ts saltPisk sammen vann, egg, honning og sitronjuice i en kjele og varm opp til 37 grader. 200 g sammalt hvete grov. 500 g siktet hvetemel, 200 g kan erstattes med byggmel. 100 g hvetemel. 400 g fullkornshvetemel. 70 g sammalt rug, grov
Har du ikke hel rug, kan du bruke fullkorn hvete eller rugkross. Rør ut gjæren i litt lunken melk hvis du bruker ferskgjær, bruker du tørrgjær blander du den i hvetemelet
fullkornhvetemel. hvetemel. sammalt hvete (grovmalt). fullkornhvetemel. hvetemel. sammalt hvete (grovmalt). Et av mine beste barndomsminner er kveldsmat hos mormor og bestefar
Ønsker du heller å lage vridde baguetter uten oliven, finner du oppskriften her. Fom eller vri deigemnene i spiral til baguetter – like lange som bakeplaten