Her om dagen gikk jeg forbi en pakke friske rødbeter da jeg valset rundt på butikken. Jeg har alltid vært glad i syltede rødbeter på leverposteien, men jeg har aldri tenkt over at man faktisk kan kjøpe naturelle rødbeter som ikke er gjort noe som helst med
Det måtte bli en lun rødbetsalat med laks - som tilbehør. 3 middels store rødbeter2 vårløk1 håndfull frisk mynte1 teskje balsamico 1 spiseskje extra virgin olivenolje3 spiseskjeer ricottaHimalayasalt og fersk kvernet pepper etter smak1 Laksefilet til hver gjest - krydret med ditt favorittkrydderSlik gjør du det. 1 håndfull frisk mynte
Denne vintersalaten er ikke bare herlig fargesprakende, men smaker nydelig friskt og balansert. Rødkål med aioli, rødbetsalat, burgerbrød, burgere med blåmuggost, hjemmelaget ketchup, salat og hjemmelaget pommes frites
Frisk, sunn og perfekt sammensetning av deilige smaker. Det er fredag. Som så ofte ellers har jeg ikke rukket å gjøre halvparten av det jeg burde før helgen braker løs
Hellstrøm Aquavit er en frisk, fruktig og aromatisk akevitt med en myk, kremete og rund munnfølelse, harmonisk og integrert alkohol og en rik, kompleks og fyldig smak av moden sitrusfrukt, anis, havsalt og tørr sherry som munner ut i en lang, elegant og konsentrert ettersmak med toner av karve og sitrus
Friskrødbetsalat. 600 g ferske rødbeter 1 rødløk 2 ss grovhakket mynt 2 ss olivenolje revet skall og saft av en sitron salt/pepper 1/2 dl ristede pistasjenøtter Kok rødbetene myke i lettsaltet vann, skyll de ferdig kokte rødbetene i rennende kaldt vann, bruk evnt hansker så hendene ikke blir så røde, ,og dra av skinnet eller skjær av
Roser, røde bær, kjøttfull og frisk på duft. Jeg drakk denne til hvitvinsmarinert, grillet svinefilet med rødbetsalat og aioli til, ganske enkelt og supergodt
300 g rødbetsalat. 2 ss hakket frisk timian. Leverpostei. 1. Rens leveren fri for sener. 2. Skjær lever, kjøtt og løk i biter og kjør til glatt masse i en kjøkkenmaskin
Som tilbehør denne gangen har jeg laget en frisk og god rødbetsalat, en riktig julesalat med tørkede dadler og valnøtter, den passet perfekt til and, men er like perfekt til juleskinken og passer til det meste på julebordet