Franske gryteretter med kylling oppskrifter

Coq au vin - Fransk gryterett!

Coq au vin - Fransk gryterett!

Som de fleste gryteretter kan den varieres på mange måter. Den består av en hanekylling kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Poulet au vin blanc (Kylling i hvitvin)

Poulet au vin blanc (Kylling i hvitvin)

Kylling i hvitvin er en variant av den klassiske franske gryteretten Coq au vin, en rett bestående av hane kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Spis godt og billig

Spis godt og billig

Ta vare på rester (frys dem), test ut dine egne gryteretter. Og dere som nå skal ta opp problemet med kvalitet, så har jeg bare en ting å si
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Bor man i Oslo, kan man få tak i upasteurisert ost i mathallen, på Birkelundens lille franske ostebutikk og Fenaknoken ved rådhuset

Gjesteblogg; Camillas Coq au vin

Server kyllinggrytenmed potetstappe, godt brød eller ris. I arbeidet med matsiden Godt. kylling, bacon og RØDVIN
Coq au Vin

Coq au Vin

Denne gangen har jeg laget enda en av de franske grytene. Gni kyllingenmed salt og pepper på alle sider
Coq au vin

Coq au vin

Denne gangen fikk han lyst til å sette i sving litt franske følelser, og invitere gode naboer på mat
Fransk lammegryte

Fransk lammegryte

Det er ingen ting som imponerer meg slik som den franske bondekosten, og særlig alle de fantasiske gryterettene som blir servet, med ingredienser etter årstidene, med bønner, erter og linser som et naturlig element i matlagingen og som gjør retten smakfull, mettende og rik på næringsstoffer
Kreolsk Jambolaya

Kreolsk Jambolaya

HønsegratengKyllingmed mango og karriDel på. For å kunne lage en rekke med kreolske retter, så trenger en kreolsk krydderblandinger
Kalkungryte med aromasopp og rosenkål

Kalkungryte med aromasopp og rosenkål

Jeg har laget denne gryten av kalkunrester og saus fra jul som jeg har hatt i fryseren, men du kan lage den samme gryten medkylling hvis du ikke har kalkun
Høgtrykk over kjøkkenet

Høgtrykk over kjøkkenet

Arroz con polloen til Ingeborg, eller kyllingmed ris – marinert i kvitlauk, lauk og fersk sitronsaft, var klar før vi rakk å uttale «mojito» korrekt
Hønsefrikassé for både haner og høns

Hønsefrikassé for både haner og høns

Som svært småskala hønsefarmar veit eg av erfaring at det fort blir overskot av mannlege medlemmer av flokken når kyllingtida er over

Litt mer om krydder

De tørkede bladene brukes i mange gryteretter, supper, buljonger, sauser og marinader, som fyll i fisk sammen med sitron og fennikel

Krydder og Marinader

I Europa brukes koriander i pikkels og chutneyen, samt Franske grønnsaksretter som ofte krydres med koriander

Spis godt og billig

kiloen, om du ikke kjøper små, franske, flybårne luksus saker da. Ta vare på rester (frys dem), test ut dine egne gryteretter