”Mise en place” er et fransk uttrykk som betyr å forberede alle ingredienser på forhånd. ”det å holde et spyd av tre med kjøtt over bålet til det er stekt”
De kommer for å oppleve den samme magien under platantrærne på den franske landsbygda. I Provence slynger veien seg som sti og landsbyveier mellom røde klipper, i fredede eikeskoger, forbi vinmarker, gjennom søvnige landsbyer og nær noen av Frankrikes mest interessante minnesmerker i form av klostre, katedraler, basilikaere og huler
) og trekke til seg følelsen av fransk dekadens. Her lever den franske dekadensen og elegansen i beste velgående, og enten man vil se på designerklær eller bare ta et glass vin på en uteservering, gir denne bydelen en følelse av Paris slik byen var i sin storhetstid
Pastis er en nydelig lunsjplass i Meatpacking, fransk bistro med knallgod mat. Hotellet er slitt og kunne godt trengt en oppussing, men de ansatte er hyggelige, det er store rom, rent og pent
kolonihagens franske baker, men det falt dessverre ikke helt i smak hos barna. Vi tester middagskassen, for to voksne og to barn, med alt man trenger for å lage tre gode og sunne middager, pris kr
Det er tre retter til lunsj og tre til middag. Innenfor ligger et avlangt, firkantet gårdsrom, omgitt av bygninger i samme stil, de har den samme strenge elegansen
I flere dager hadde jeg gledet meg til å smake denne eksotisk lydende sør-franske retten. Castres. Heldigvis hadde jeg en rekke ”rare” venner som stilte opp på middag og diskusjon ved midnatt