Fransk tre retters middag oppskrifter

DEN FRANSKE RIVIERAEN: ST TROPEZ

Her må vi alltid innom flere ganger i løpet av ferien når vi trenger et lite avbrekk fra det franske kjøkkenet
Grill me tender

Grill me tender

”Mise en place” er et fransk uttrykk som betyr å forberede alle ingredienser på forhånd. ”det å holde et spyd av tre med kjøtt over bålet til det er stekt”

Ekte vare i Provence

De kommer for å oppleve den samme magien under platantrærne på den franske landsbygda. I Provence slynger veien seg som sti og landsbyveier mellom røde klipper, i fredede eikeskoger, forbi vinmarker, gjennom søvnige landsbyer og nær noen av Frankrikes mest interessante minnesmerker i form av klostre, katedraler, basilikaere og huler

Synne’s Giant Guide to Paris

) og trekke til seg følelsen av fransk dekadens. Her lever den franske dekadensen og elegansen i beste velgående, og enten man vil se på designerklær eller bare ta et glass vin på en uteservering, gir denne bydelen en følelse av Paris slik byen var i sin storhetstid

Mine beste New York tips!

Pastis er en nydelig lunsjplass i Meatpacking, fransk bistro med knallgod mat. Hotellet er slitt og kunne godt trengt en oppussing, men de ansatte er hyggelige, det er store rom, rent og pent
Michel Michaud på Brøndums

Michel Michaud på Brøndums

Så da avslutter jeg med en oppskrift av hans landsmann Henri Toulouse-Lautrec. Der stelte han middag for både passasjerer og besetning

Tour de Gourmet. Cassoulet i Ax 3 Domiaines.

I flere dager hadde jeg gledet meg til å smake denne eksotisk lydende sør-franske retten. Castres. Heldigvis hadde jeg en rekke ”rare” venner som stilte opp på middag og diskusjon ved midnatt