Fransk kylling gryte oppskrifter

Fransk klassiker – Coq au vin

Fransk klassiker – Coq au vin

Brun kylling (skinnet ned) med baconfettet og litt smør i samme gryten. Coq au vin er trolig den mest berømte av alle franskekyllingretter, og ikke minst absolutt en av de mest delikate
Coq au vin - Fransk gryterett!

Coq au vin - Fransk gryterett!

Denne oppskriften er dog ikke med fransk hane, men med norsk landkylling. Den består av en hanekylling kokt i rødvin sammen med løk, hvitløk og urtekrydder
Pot au feu, fransk kyllinggryte

Pot au feu, fransk kyllinggryte

Jeg vet ingen annen gryte som setter meg i like fransk stemning som denne. Luktene, smaken, utseendet – det er som å sitte på en fransk bistro
Coq au vin

Coq au vin

Litt fancy er den selvfølgelig fordi den er kokt i rødvin, men dette er egentlig bare skikkelig deilig fransk husmannskost
Coq au vin...

Coq au vin...

Coq au vin er en klassisk fransk rett som egentlig skal lages med hanekylling. -), men helt vanlige kyllingfileter fungerer også like godt
Hønsefrikassén som forsvant…

Hønsefrikassén som forsvant…

Den franske kongen Henrik den fjerde, hadde som motto at alle bønder skulle ha råd til ei høne i gryta hver søndag
Men hva kan jeg spise?

Men hva kan jeg spise?

Bor man i Oslo, kan man få tak i upasteurisert ost i mathallen, på Birkelundens lille franske ostebutikk og Fenaknoken ved rådhuset
Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin er en fantastisk rett, og er tradisjonell fransk husmannskost. Sil kraften fra kyllingen over i gryten med jevning
Ukemeny 22, uke 44

Ukemeny 22, uke 44

, kake med gresskar, kokkos, krydderurter, mozzarella, pannekaker, paprika, pasta, pastasalat, pastasalat med kylling, pecan, pecannøtter, pesto, pumpkin, pumpkin pai, Pumpkin pie, rødløk, saftig kyllingfilet, salami, sennepsdressing, soltørkede tomater, spinat, sunne franske crêpes, tørket frukt, tørket tropisk frukt, Terte, thanksgiving, trukket torsk, ungarsk pølse, variert ukemeny
Kyllingsuppe

Kyllingsuppe

Litt forskjellige ingredienser i gryten og man har alt fra en tradisjonsrik norsk suppe, fransk eller asiatisk

Tour de gourmet med bønner og vin.

Startbyen Carcassonne, er en vakker by i den sydfranske regionen Languedoc-Roussillon og er administrasjonssentrum i departementet Aude
Coq au vin

Coq au vin

  Hun bestemmer seg for å blogge om mat, pluss å lage en ny rett hver dag ved å ta for seg boken « Å mestre den franske kokekunst»  av Julia Child

Gjesteblogg; Camillas Coq au vin

Her får du min favorittversjon, en kombinasjon av familieoppskriften til en fransk bestevenninne (Maud Bergesen) og Lise Finckenhagens no-nonsens-versjon publisert på Godt for litt siden
Ukemeny 12, Uke 34

Ukemeny 12, Uke 34

aubergine, avokado, Blåbær, boller, bringebær, bringebær og kokkosmelk smoothie, bringebær smoothie, chili, crêpes, eplesyltetøy, franske crêpes med friske bær, friske bær, gresk moussaka, gullsalami, hjemmelaget tomatsaus, Hot Pot Roast, hverdagspizza, kjøttfri dag, kjøttfri middag, kokkosmelk, kylling, laks, lam, lammekjøttdeig, langtidstilberedt gryte, lime sommersalat, mandelmasse, mango, middagstips, moussaka, mozzarella, pai, pannekaker, Pot Roast, salami, salat, søndagsmiddag, søt gjærbakst, smoothie, snurringser, sunne pannekaker, Ukens dessert, vegetarpai