Fransk sitronkake med valmuefrø – cake au citron. Dette foccacia-brødet tar utrolig kort tid å slenge sammen og trenger ingen elting, men det tar en del timer å heve
Grill eller rist brødskivene, og ha dem på toppen av suppen, og legg ost over. ikke å følge oppskrift når jeg lager løksuppe, det går mer på 'gefylen', men nå har jeg prøvd å skrive ned en versjon jeg liker veldig godt og som jeg synes passer perfekt til hverdag, helgekos eller når man skal ha gjester
Dryss fersk persille over og server enten med potetmos eller godt brød til. Oppskriften er inspirert av Julia Childs oppskrift fra hennes første kokebok Mastering the Art of French Cooking – en kokebok som jeg tar fram når jeg skal lage franske klassikere
Denne gangen lot jeg meg inspirere av en oppskrift fra United Bakeries som ligger ute på nettet. Kjøpebrød kjøper jeg bare fra bakerier og aldrig det man kaller "industribrød"
Når jeg lager landbrød bruker jeg vanligvis ikke oppskrift, jeg bare «slumper» som det kalles, tar litt av det og litt av det til det har passe konsistens
Legg et par skiver brød som tømmerflåter på overflaten og last dem med rikelig med revet ost. Skjær brødet i skiver, rist dem i ovnen på 180 °C til de er tørre som kavringer
Grill eller rist brødskivene, og ha dem på toppen av suppen, og legg ost over. Jeg pleier normalt ikke å følge oppskrift når jeg lager løksuppe, det går mer på 'gefylen', men nå har jeg prøvd å skrive ned en versjon jeg liker veldig godt og som jeg synes passer ypperlig til hverdag, helgekos eller når man skal ha gjester
Server med godt brød. Fransk løksuppe. eller landbrød. 2 stk timiankvister3 fedd hvitløk 3 ss olje1 l god kraft 2 dl tørr hvitvin (kan erstattes av kraft) 1 stk laurbærblad grovmalt pepper 1 ts salt 4 dl revet jarlsberg/sveitserost 50 g revet parmesan 4 sk loff eller landbrødRens og del løken i to og skjær tynne skiver og hakk hvitløk