Fransk bakverk oppskrifter

Franske Makroner

Franske Makroner

bakverket som finnes. Franske makroner en kanskje noe av det mest sofistikerte. De er perfekt til en kopp kaffe eller afternoon tea, og som
Idiotsikker guide til franske makroner

Idiotsikker guide til franske makroner

De er det perfekte bakverket. Jeg absolutt ELSKER franske makroner. Det finnes et par måter å lage røren på, enten basert på italiensk marengs eller fransk
Idiotsikker guide til franske makroner

Idiotsikker guide til franske makroner

De er det perfekte bakverket. Jeg absolutt ELSKER franske makroner. Det finnes et par måter å lage røren på, enten basert på italiensk marengs eller fransk
Brioche

Brioche

Fransk velvære i form av et brød, eller rundstykker. Brioche er et svært luftig og lett bakverk. Det finnes flere måter å forme brødet på, denne varianten heter Brioche Nanterre
Michelinost og -meny i Normandie

Michelinost og -meny i Normandie

Hele stedet innbyr til dempet tale, pent antrekk og respekt for fransk gastronomi. Som ideen å bruke trompetsopp i bakverk
Lemon curd

Lemon curd

Som krem i kaker, som fyll i cupcakes, franske makroner eller andre kaker, som marmelade på scones eller andre bakverk
Hjemmebakte baguetter

Hjemmebakte baguetter

Egetlig er baguetter en fransk «oppfinnelse», de lange, tynne brødene som forbindes med franskmenn på vei hjem med baguetten under armen
Waterloo

Waterloo

Jeg er lei kaker med mye deig og søtt sjokoladefyll og har bestemt meg for å bli en mester på franskebakverk og dette er min enkle start
Madeleines vanille & citron

Madeleines vanille & citron

Jeg har kjøpt søte små poser med fransk vaniljesukker i supermarkeder i Paris, en fin liten suvenir fra Frankrike
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Stekes i ovnen i 25 minutter eller til bakverket er gyllent og eplene kokt. Mørdeig. Ha mel, salt og smør i en matprosessor og kjør den en kort stund
JORDBÆRTERTE

JORDBÆRTERTE

Denne oppskriften har jeg funnet i bakeboken til franske Pascal Dupuy, som min kjære kjøpte til meg etter jeg ble en smule opphengt i hans fantastiske bakverk etter å ha sett på Hele Norge Baker
Frangipane twice baked brioche

Frangipane twice baked brioche

I dag kan jeg by på et deilig, klassisk franskbakverk, nemlig Frangipane twice baked brioche. Jeg bruker en to dager gammel briocheloff her, da blir dette bakverket best

Vannbakkels med bringebærkrem ♥

Vannbakkels er franske, luftige, lette og sprø bakverk. I Frankrike kalles de profiteroles når de fylles med vaniljekrem eller vispet krem og drysses med melis eller dekkes med sjokoladefondant