Forvelling av sopp kantarell oppskrifter

Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe

Sistnevnte høres kanskje litt jalla ut, men det finnes faktisk flere typer gourmetprodukter med blanding av mange smakfulle sopper som steinsopp, morkel, østers, kantarell osv
Marka-blings

Marka-blings

- Omtrent all sopp (med unntak avsteinsopp) bør forvelles (stekes til vannet er fordampet) og/eller stekes godt før de fortæres
Grov sopp-pirog

Grov sopp-pirog

 Etter mangfoldige timer med nyhetssendinger, studering avnettaviser, tårer og tanker om hva landet vårt går gjennom tok jeg i går en tur ut i skogen
Sopp-pàte

Sopp-pàte

Sopp-patèen smakte bare helt himmelsk og er en knallfin måte å bruke innhøstet kantarellen og annen sopp
Sopp i seneste laget!

Sopp i seneste laget!

Og du kan selvfølgelig fryse den etter forvelling i egen saft. Favorittsopp nummer to hos mange er kantarellen med sin gule flotte farge og distinkte krydrede gode smak
Kantareller!

Kantareller!

) VI klatret, vi rastet, vi FANT LITT sopp, vi gikk ble glodd på av sauer en gang til. Det var vått og glatt, vi møtte på mange sauer (jeg er sikker på at noen avdem vurderte å stange meg i baken), vi sklei i diverse skulte saubæsj (tuer,ruler,hauer
Kantarell i reprise

Kantarell i reprise

Til forvelling. de kan spises, men helst som blandingssopp på grunn av den milde smaken. Av de tørkede kan du lage en deilig snaps, eller kantarellsalt og pulver
Sopptur i østmarka

Sopptur i østmarka

Vi prøvede oss med forvelling i fjor, men det viste seg å være bortkastet. I år har vi, det vil si Guri og jeg, gått igjennom hele sesongen fra steinsopp seint i August begynnelsen av september til Traktkantareller og kantareller nå i slutten av oktober
Risotto - første forsøk

Risotto - første forsøk

Av en eller annen grunn har det vært litt skummelt å sette i gang med risotto, men tok mot til meg i dag