Forvelling av kål oppskrifter

Kålruletter

Kålruletter

Kålruletter er en rett som oser av høst og norsk tradisjonsmat. Det var ikke noe savn, for medisteren står ikke så sterkt på vestlandet (tror jeg)
Kålruletter

Kålruletter

Ha en liten smørklatt på toppen av hver kålrulett, det gjør en ekstra piff for smaken skylds. Bruk lettsaltet vann og la bladene renne av seg før du legger dem utover og har i kjøttkaken
GULLIMUNNS JULEMAT

GULLIMUNNS JULEMAT

Svisj rundt med en tresleiv til kålenavgir væske. Cookies (tenåringenes favoritt). Rødkål. Denne bloggen har jeg både for å huske favorittoppskriftene og tradisjonene mine, men også for at neste generasjon skal ha et sted å hente ut oppskrifter som ellers vil kunne gå tapt
Kålruletter og litt om krydderier

Kålruletter og litt om krydderier

Kål er jo egentlig kjempegodt, når det får følge av kjøtt, fett og krydder. Jeg har tidligere skrevet om boka Husmannskost av Tom Victor Gausdal
SOYA-RAMEN  - japansk suppe med nudler

SOYA-RAMEN - japansk suppe med nudler

ramen med ribbe,savoykål og tomat. Suppen egner seg godt å lage når du allerede har kjøtt og kraft tilgjengelig, ellers vil det ta deg minst to dager å lage suppen fra bunnen av
Porchetta

Porchetta

Jeg serverte med mandelpoteter og fermentert kål. appelsinskall av 1 appelsin, finrevet. appelsinskall av 1 appelsin, finrevet

Sopp- og grønnsaksuppe

Ha kjøttkraften i en gryte, og når den koker opp tilsetter du finsnittet kål og kålrot- og potetbiter