Etter noen måneder med travel sommer starter jeg på an igjen med litt blogging. Legg så deigen til heving, dersom ønskelig kan man putte i oliven, soltørkettomat, fetaost eller andre gode ting i brødet før du hever det
Deilig ogsåmed soltørkede tomaterogoliven. Jeg har brukt hevefunksjonen og varmluft med damp. Løs gjæren opp i lunkent vann, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet
Det er bare å finne frem det du har av rester som kan brukes til topping og har du ikke rester så finn frem andre ting som egner seg, her ble osterester, soltørkede tomater, olivenog et par typer pesto godt anvendt til topping på porsjonsfocaccia
Smaker sikkert ypperlig medolivenogsoltørkettomatogså, om du liker denslags. Lag groper over hele overflaten med fingrene, og ringle over litt mer olivenolje
Du kan tilsette oliven eller soltørkede tomater i deigen hvis du liker det, selv synes jeg focaccia er best uten for mange smaker, det kolliderer ofte med maten jeg skal servere focacciaen til
Soltørkettomat. Klasetomat. Bland inn vann som er temperert for gjær, ogolivenoljen. Denne typen focaccia bør spises samme dag som du lager den, men da er den også knallgod
Du kan variere ingrediensene med osteterninger, oliven eller urter som du liker – hos meg blir det gjerne dette focacciabrødetmed soltørkede tomater som bakes om og om igjen, ganske enkelt fordi det er super-favoritten
Rør i midten med en sleiv eller liknende slik at litt og litt av melet blir med i blandingen. Dette gjør du til deigen er så tykk at du ikke klarer det med sleiv lenger
Selv om jeg i dag lagde det som en focaccia så regner jeg med at det går an å bruke den som en loff. Ha røren over i en brødform dekt med bakepapir eller smør