Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm). Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min. 3 båter hvitløk
I dag tenkte jeg skulle dele min favoritt-oppskrift med dere. Focaccia smaker himmelsk godt -. Her har jeg laget en variant med fetaost - oliven og små tomater -
Etter fordelingen presset jeg deigen delvis pent ned i formen, med litt mel på fingrene. Brødene ble brukt til hamburgere lagd av karbonadedeig, kjøttdeig, soltørkede tomater, hvitløk, løk, avocado, olivenolje og egg
Knip av det du ønsker av de friske urter og finhakk dette, ta Oregano, og finhakk hvitløk. Nå er det kun denne oppskriften jeg bruker når jeg skal lage focaccia
Rør i midten med en sleiv eller liknende slik at litt og litt av melet blir med i blandingen. Oliven og soltørkede tomater, gjerne litt hvitløk og hvis du er helt gæren
Focaccia er en en italiensk klassiker som det finnes mange varianter av. Rør gjæren ut i fingervarmt vannElt deigen godt sammen med hvetemelBland inn 2 ss olivenolje mot slutten og sett deigen til heving på et lunt sted til den er ca dobbelt så storSkjær potetene i så tynne skiver du klarerNår deigen er hevet så ha den over i en langpanneBruk fingrene og dytt deigen slik at den fyller hele pannenFordel potetskivene utover og strø over Maldonsalt, rosmarin og 2 ss olivenoljen Dekk langpanna med plastfolie og la deigen etterheve i ca 30 minutterSteke brødet på nederste rille i 20-25 minutter på 220 graderUnder laget av poteter kan du smøre et tynt lag med rømme blandet medhvitløk og rosmarin