Rør ut honningen i vannet og bland med det tørre til en fuktig deig. Til gjengjeld blir det utrolig luftig og mykt inni og sprøtt utenpå med smak av oliven, soltørkede tomater, fetaost, maldonsalt og krydderurter
Tilsett smeltet smør, salt, honning og det meste av hvetemelet. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm). Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min. Stek brødet ved 200 grader i ca 30 minutter. 1 ss honning
Focaccia er et italiensk brød som er toppet med olivenolje og havsalt. Brødet kan også varieres med forskjellig krydder, rødløk, hvitløk, fetaost, oliven og annet
Dekk bollen med plast og bakehåndkle, og hev over. honning, sukker, salt og vann. 2 ss honning. La brødet hvile i 15 minutter før oppdeling og. 2 ss honning
Selv synes jeg focaccia er et anvendelig brød, godt til salat og suppe, nydelig som burgerbrød, og deler du focaccia i lange stykker er det godt som en baguett
Det som er litt spennende med dette brødet er at du kan variere smakene i det uendelige. Varier mellom forskjellige urter, ha over noen tomatskiver, topp med fetaost, soltørkede tomater, oliven - listen er lang
La brødet hvile litt før servering. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann
Endelig har jeg fått til et brød som er så tilnærmet lik hvetefocaccia jeg har smakt. Har mange venner og familie med cølikai og har derfor lagd utallige varianter av glutenfri focaccia
Focacciabrød. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek til brune på begge sider i en panne. Grovhakk rødløk og soltørkede tomater og ha i bollen med pastaen