Flesk og erter suppe oppskrifter

Pannekaker og suppe? Er det middag?

Pannekaker og suppe? Er det middag?

tilbehør, hvertfall på østlandet( jeg vet man her bruker fleskog. bearbeidet erter ertestuing da vrenger det seg langt nede i
KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

KÅL ✿ Husmannskost fra Sør Fron !

Dei kokte kål av kjøt ogflesk, dei tilsette ogsåerterog gryn frå eigen kålhage,. Vann ut byggryn ogerter i lettsaltet vann, over natten
Svensk Ärtsoppa och Punch.

Svensk Ärtsoppa och Punch.

Fleskog Pølser. Ertesuppeog punch er kanskje ikke den kombiansjonen man tenker først på. Både å lage og spise
Skikkelig Ertesuppe

Skikkelig Ertesuppe

Altså god gammeldags erter, kjøtt ogflesk. Først suppen, så kjøtt, flesk, poteter, kålrabi og selvfølgelig sennep
Erte- og byggrynssuppe

Erte- og byggrynssuppe

ogflesket var som regel røykt, tørka eller salta. regel brukt, samt det kjøtet eller flesket som kunne brukes
Ertesuppe på knoke med dijon og timian

Ertesuppe på knoke med dijon og timian

The post Ertesuppe på knoke med dijon og timian appeared first on Gastronomade. Man tager en knoke, et glass dijonsennep, en frisk timianbusk og forglemmer ikke akevitten

Matseddel fra Sørlandet

Ofte var det salt kjøtt ogsuppe med gulrøtter og poteter - eller erter, kjøtt ogflesk. Byggryns søtsuppe med saft eller sirup og eddik, lutefisk med smør og melkevelling var ved siden av morrpølse og annen spekemat andre vanlige middagsretter
7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

7 TING DU BØR VITE OM UMAMI

Erter, kjøtt ogflesk. Bouillabaise - sydfransk suppe av fisk- og skalldyr. Ordet er satt sammen av et adjektiv ”umai” som kan bety velsmakende eller kjøttaktig, og ”mi” som betyr essens

Julesuppe fra Røros (Sør-Trøndelag)

Skjær rull ogflesk i skiver og pølsen i stykker. lettsaltet flesk. Slå bløtingsvannet av erterog gryn og kok dem i kjøttkraften til de er knapt møre

Sitronmelisse

Magert flesk fylt med masse sitronmelisse, salt og pepper og rullett før steking er en frisk og deilig måte å bruke flesk

Sitronmelisse

Magert flesk fylt med masse sitronmelisse, salt og pepper og rullett før steking er en frisk og deilig måte å bruke flesk

Ertesuppe fra Stryn (Sogn og Fjordane)

Kjøttet ogflesket var som regel røykt, tørket eller saltet. Alle grønnsaker som var tilgjengelig, ble som regel brukt, samt det kjøttet eller flesket som kunne brukes

Røroskål (Sør-Trøndelag)

Legg i flesket, kok opp og skum godt. legg erterog gryn i bløt hver for seg natten over. Del saue- ogsuppekjøttet i serveringsstykker

Langfredagserter (Akershus)

Er kjøttet eller flesket veldig salt, må det vannes ut før koking, kanskje i flere dager. Fjern bein og fett fra kjøttet

Skrell fra Valldal (Møre og Romsdal)

Krafta brukes til suppe sammen med erter, byggryn og gulrotskiver. Kok byggryn ogerter i vann. Kok kjøttet og ha i grønnsakene på slutten av koketiden